+ Média

Több száz iskola vett részt a Nem leszünk suliban tiltakozáson

Nem leszek suliban

Habár a Klik állítólag sok helyen bekérte a naplók adatait, pontos számokat még nem lehet tudni arról, hányan vettek részt a kezdeményezésben. A hiteles összesítés érdekében azt kérik a sztrájk szervezői, hogy a tiltakozók kommentbe írják be a résztvevő iskola pontos nevét, a településének nevét, és hogy hány főből / hány volt jelen február 29-én.

Eddig több mint ezer hozzászólás érkezett a tegnapi „Nem leszek suliban akció” Facebook-oldalára, ahol a szervezők azt kérték az iskoláktól, hogy kommentbe írják be, melyik iskolában és hányan vettek részt a tiltakozáson. Az állást egy folyamatosan frissülő, digitális térképen rögzítik. A jelenlegi adatok szerint csaknem 300 iskola vett részt az akcióban– írja az eduline.hu.

Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, február 29-ére a szülők szerveztek sztrájkot, és nem engedték iskolába a gyerekeiket, hogy kifejezzék szolidaritásukat a pedagógusokkal, valamint, hogy jelezzék a kormánynak, valódi és eredményes változást szeretnének az oktatásban.

Habár a Klik állítólag sok helyen bekérte a naplók adatait, pontos számokat még nem lehet tudni arról, hányan vettek részt a kezdeményezésben, csak azt, hogy rengetegen. Épp ezért kérik azt a szervezők, hogy kommentbe írják be a tiltakozók a résztvevő iskola pontos nevét, a településének nevét, és hogy hány főből / hány volt jelen február 29-én.

Az állást digitális térképen rögzítik, amely ide kattintva elérhető. Eszerint csaknem 300 intézmény vett részt az akcióban.

Az eduline több forrásból is úgy értesült, hogy egyes tankerületekben bekérték a tegnapi hiányzók listáját az intézményvezetőktől, a Kliktől viszont még nem kaptak választ arra a kérdésre, hogy készítettek-e kimutatást a hiányzókról, vagy terveznek-e a jövőben ilyesmit.

A tanár-szülő- sztrájk szervezői továbbra is várják a tegnapi napról a fényképes élménybeszámolókat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top