+ művészet & politika

Fischer Iván megírta levelét Tarlós Istvánnak

fischer iván

A Fővárosi Önkormányzat nem adott támogatást erre az évre a Budapesti Fesztiválzenekarnak. Levél teljes tartalmát olvashatjátok itt.

A Fővárosi Önkormányzat nem adott támogatást erre az évre a Budapesti Fesztiválzenekarnak. Levél teljes tartalmát olvashatjátok itt.

Pedig:

A Fesztiválzenekar Budapest nagyköveteként koncertezik mindenütt a világon, és azon dolgozik, hogy a főváros ismertségét és nemzetközi jóhírét szolgálja. Ezért továbbra is arra számítunk, hogy a Fővárosi Közgyűlés folytatja a zenekar rendkívül sikeres tevékenységének támogatását.

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Annak ellenére, hogy természetesen nagy aggodalommal fogadtuk a hírt, miszerint a Fővárosi Önkormányzat február 17-én elfogadott 2016. évi költségvetésében a BFZ támogatása még nem szerepelt, bízunk szóbeli ígéretében, hogy ez a kérdés áprilisban megoldásra kerül. Fischer Iván zeneigazgatóval, és Erdődy Orsolya igazgatóhelyettessel folyatott beszélgetésében egyaránt említette, fontosnak tartja, hogy az állam továbbra is támogassa a Fesztiválzenekart. Szeretnénk ezzel kapcsolatban értesíteni arról, hogy a minisztérium támogatása a legjobb úton halad, a szerződés előkészítés alatt áll és az aláírásokra rövidesen sor kerül.

Kérjük, hogy a BFZ támogatását a Főváros áprilisban, legalább a tavalyi szinten (260 millió forint), mindenképpen állítsa helyre. A zenekar már így is jelentős rövidtávú anyagi gondokkal kell, hogy szembenézzen, hiszen január óta nem kaptunk támogatást, a Főváros januári és februári utalására tervezéskor pedig kifejezetten számítottunk.

Tudjuk, hogy Főpolgármester Úr is nagyra értékeli a Fesztiválzenekar munkáját, amit az egész világon, és a hazai közönség körében is joggal tartanak a legsikeresebb magyar kulturális intézménynek. Mivel a zenekar az egész világon kimagasló színvonalon képviseli Budapestet, mindenképpen meg kellene őriznünk azt a megnyugtató helyzetet, hogy Budapest ezt a munkát messzemenően értékeli, és a zenekar működését továbbra is lehetővé teszi.

Fischer Ivánnal történt február 8-i találkozóján megnyugtatta Zeneigazgató urat és egy kis türelmet kért, amíg az zenekar állami támogatásának kérdése rendeződik. Bár ez a várakozás a zenekarnak nem könnyű, álláspontját megértjük, és amennyire tőlünk telik, sürgetjük a minisztériumi szerződés aláírását. Kérjük azonban, biztosítson minket szándékáról, hogy Budapest a jövőben is részt kíván venni a Budapesti Fesztiválzenekar fenntartásában.

Budapest, 2016. február 18.

Szívélyes üdvözlettel,

Fischer Iván            Stefan Englert               Erdődy Orsolya

zeneigazgató         ügyvezető igazgató     ügyvezető igazgató helyettes

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. lassuviz szerint:

    Alighanem megkezdődött a következő sikeres szerveződés lassú felszámolása. A BFZ élén egy egyedülállóan tehetséges, sikeres és elismert zseni áll – aki nem ült fel a „keresztény” és „nemzeti” kultúrális bulldózerre. Lesz majd a BFZ helyett egy másik, új zenekar, tízmilliárdokkal kitömve, élén a nem kevésbé sikeres és világszerte elismert zenei szakemberrel, Mészáros Lőrinccel.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top