+ Képzőművészet

Magyar származású művészeket is kiállító galéria nyílt Brüsszelben

La Forest Divonne

A La Forest Divonne művészeti galéria kiállítóterében olyan művészek alkotásai láthatóak, mint Anna Mark, Lucien Hervé, Hollán Sándor, valamint Sarkantyu Illés.

Magyar származású művészek – például Anna Mark, Lucien Hervé, Hollán Sándor, valamint Sarkantyu Illés – alkotásait is kiállító, párizsi La Forest Divonne művészeti galéria nyitott új kiállítóteret Brüsszelben. A galéria olyan művészek munkáit állítja ki évtizedek óta Párizsban és hozza el szerdától Brüsszelbe, akik már beleírták nevüket a franciaországi művészet történetébe.

Közöttük van Elkán László, aki húszas évei elején érkezett Párizsba, majd a francia ellenállás alatt használt Lucien Hervé néven vált elismert fotográfussá az építész Le Corbusier mellett. A galéria által bemutatott művészek között szerepel a festőművész Márkus Anna, aki az emigrációban vette fel az Anna Mark nevet. Ahogy a párizsi, úgy a brüsszeli kiállítóterem visszatérő vendége lesz a festő Alexandre Hollán (Hollán Sándor), aki 1956 után hagyta el Magyarországot és telepedett le Párizsban, valamint a galéria legfiatalabb alkotója, az ugyancsak Párizsban élő Sarkantyu Illés fotográfus, vizuális művész.

Az alapító, Marie Hélene de La Forest Divonne a megnyitó alkalmával hangsúlyozta, hogy Brüsszel galériáival, művészetkedvelő közönségével és művészeti eseményeivel egyre jelentősebb helyet foglal el az európai kulturális életben. Ebbe a dinamikus közegbe és nemzetközi vérkeringésbe szeretné bevezetni Passion partagée – Közös szenvedély – című kiállításával művészeit Jean de Malherbe, az új galéria vezetője.

A La Forest Divonne galéria több mint 10 éve fontos szereplője a párizsi művészeti életnek, 2013 óta a fővároson kívül, Poncé reneszánsz kastélyában is rendez kiállításokat a magyar származású alkotók műveinek rendszeres részvételével.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top