+ Film

Az utóbbi idők legizgalmasabb magyar pszichotriller animációja készül – videó

ruben brandt

A film története szerint a sikerei csúcsán álló Ruben Brandt pszichoterapeutát rémálmai arra kényszerítik, hogy 13 festményt raboljon el a világ legnagyobb múzeumaiból és magángyűjteményeiből.

Az 1995-ben My Baby Left Me című első rövidfilméért Ezüst Medve-díjjal elismert Milorad Krstic által rendezendő Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés animációs film gyártását 600 millió forinttal támogatja Filmalap.

A film története szerint a sikerei csúcsán álló Ruben Brandt pszichoterapeutát rémálmai arra kényszerítik, hogy 13 festményt raboljon el a világ legnagyobb múzeumaiból és magángyűjteményeiből. Ruben Brandt és csapata minden nap újabb helyszíneken támad, sorra kerül a párizsi Louvre, a Tate Gallery, az Uffizi, az Ermitázs és Szépművészeti Múzeum is.

Miután Rubenék napok alatt a világ legkeresettebb rablóivá válnak, és a fejükre kitűzött jutalom eléri az egymilliárd dollárt, a rendőrök mellett fejvadászok és gengszterek elszánt hada is a nyomukba ered. Közöttük Mike Kowalski washingtoni magándetektívet, a műkincsrablások nemzetközi szakértőjét is megbízzák, hogy kerítse kézre a “Gyűjtőt”.

ruben brandt

A James Bond-filmeket idéző, különleges helyszíneken játszódó pszichothriller megálmodója, írója és rendezője Milorad Krstic képzőművész, látványtervező és animációs művész. A közlemény idézi a rendezőt, aki szerint a film “egy akciódús thriller, egyszersmind időszörfölés a huszadik századi mozi hullámain”.

A nagyszabású animációs mozifilm producerei Miskolczi Péter, Rockov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy Fehér János. A kontinenseket átívelő hajszákat felvonultató, fantáziadús látványvilágú film a tervek szerint 2018 tavaszán kerülhet a mozikba.

A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága emellett határozott Antal Nimród, a magyar film történetében új fejezetet nyitó Kontroll rendezője új filmtervének támogatásáról is. A “Viszkis” néven elhíresült bankrabló, Ambrus Attila történetét fikciós elemekkel vegyítő krimi gyártásának előkészítését 10 millió forinttal segíti a szervezet.

A látványos akciójelenetekben bővelkedő film forgatása május végén kezdődhet, a tervek szerint a kész alkotás 2017 tavaszán lesz látható a mozikban. A Viszkis című film operatőre Szatmári Péter (Liza, a rókatündér, Kincsem), a látványtervező Hujber Balázs (Liza, a rókatündér, A vizsga), a producer a Kontrollt is jegyző Hutlassa Tamás lesz, a szereplők névsorát később hozzák nyilvánosságra – olvasható a közleményben, amely felidézi: Antal Nimród korábban úgy nyilatkozott, hogy a “Viszkis” története a Kontrollhoz hasonlóan kiváló lehetőséget nyújt a különböző hangnemek és műfajok keverésére.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top