+ művészet & politika

Újabb botrány: Fajgyűlölő politikus szobrát avatja fel holnap a Fidesz alelnöke

Donáth György

Minden bizonnyal a Hóman-ügy második felvonása következik. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) tiltakozik a szoboravatás ellen.

Zsidógyűlölő politikusnak állít emléket az a szobor, amelyet holnap, február 24-én avat fel a Fidesz alelnöke, Gulyás Gergely a Ferencvárosban. A Mazsihisz tiltakozik a szoboravatás ellen.

– Újabb Botrány!!! A Hóman-ügy második felvonása. A név változik, ám az eszme marad! Miért nem tudnak a politikusi hatalom birtokosai elszakadni a Horthy és Szálasi rendszer fajvédő (értsd fajgyűlölő) politikusaitól?? Tiltakoznunk kell minden erővel!

olvasható a Mazsihisz elnöke Heisler András Facebook-oldalán, amit egy posztban közzétett, a 444-en megjelent cikkhez fűzött kommentárként.

A 444. ugyanis azt írja, hogy a Fidesz alelnöke Gulyás Gergely holnap délután szobrot avat az Üllői út – Páva utca sarkán, mégpedig a második világháború egyik nyíltan zsidógyűlölő parlamenti képviselőjének, Donáth Györgynek. Az avatás a Politikai Elítéltek Közössége szervezésében történik, amelyen Gulyáson kívül Boross Péter is részt vesz.

Donáth Györgyöt ugyan koncepciós perben végezték ki 1947-ben, ám az vitathatatlan, hogy fajgyűlölő politikus volt. Támogatta a zsidótörvényeket, sőt a magyar fajvédő civil szervezeteknek Egyesületközi Együttműködés néven szervezetet is alapított.

Az egyesület alapszabályzata többek között előírta, hogy

a magyar élet bárminő irányításából ki akarjuk zárni azokat a fajokat és népelemeket amelyek a magyarságra és az itt élő nemzetiségekre egyaránt károsnak ítélünk, elsősorban a zsidóságot.

– olvasható Ungváry Krisztián Antiszemitizmus és németellenesség című cikkében.

A teljes cikk elolvasható a 444.hu-n.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Nonemart

    2016-02-24 - 08:19

    Abcúg Fidesz, abcúg Jobbik, abcúg minden fajgyűlölő fasisztával ! Ezek a szobrok nem maradhatnak fenn !

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top