+ Zene

Elhunyt Keönch Boldizsár

Keönch Boldizsár

Keönch Boldizsár magyar és külföldi hanglemez- és rádiófelvételeken működött közre, a kortárs zene mellett fő előadóművészi területei közé a barokk és a klasszikus oratóriumok és a romantikus dalirodalom tartozott.

Életének 78. évében vasárnap elhunyt Keönch Boldizsár énekművész, a Zeneakadémia nyugalmazott docense, a Magyar Rádió Énekkarának hangképző tanára, valamint a Vienna Konservatorium énektanára – közölte családja kedden az MTI-vel.

Keönch Boldizsár 1938. március 16-án született Budapesten. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1971-ben végzett Réti József növendékeként, 1966 és 1969 között a Magyar Rádió Énekkarának tagja volt, 1969-től 1976-ig a Színház- és Filmművészeti Főiskolán korrepetitorként és hangképző tanárként dolgozott, 1973-tól a Zeneakadémián tanított, 1976-tól pedig a Kecskeméti Kodály Intézetben oktatott hangképzést.

Több magyar mű bemutatójának volt szólistája, Ránki György, Farkas Ferenc és Kósa György ajánlottak neki műveket. Szinte minden európai országban fellépett oratórium- és dalénekesként, de szerepelt az Egyesült Államokban és Ausztráliában is.

Magyar és külföldi hanglemez- és rádiófelvételeken működött közre, a kortárs zene mellett fő előadóművészi területei közé a barokk és a klasszikus oratóriumok és a romantikus dalirodalom tartozott.
Munkásságát 2014-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el.
Búcsúztatásáról és temetéséről később intézkednek.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top