+ Életmód

Kidobásra szánt élelmiszerekből főznek ebédet a rászorulóknak

Food not bombs Budapest

A jó ügy érdekében a Food Not Bombs Budapest csapta zenei fesztivált rendez február 26-27-én Louder than Bombs! FNB Budapest Support Festival címmel.

A piacokról összeszedett, kidobásra szánt élelmiszerekből főz meleg vegetáriánus és vegán ételt minden hétvégén a rászorulóknak a Food Not Bombs Budapest mozgalom csapata. Teszik ezt azért – túl azon, hogy segíteni akarnak – hogy felhívják a társadalom figyelmét a szociális ellátórendszer hiányosságaira. Jövő hétvégén a jó ügy érdekében egy zenei fesztivállal is készülnek.

A budapesti civil kezdeményezése aktivistái, akik akciókat egyúttal békés demonstrációnak is szánják, a kidobásra szánt ételek újrahasznosításával a túlfogyasztásra és a pazarlásra is figyelmeztetni akarnak.

Akcióink egyben békés demonstrációk is a szegénység, a hajléktalanság és az élelmiszerpazarlás ellen: fel szeretnénk hívni a figyelmet hogy koránt sincs minden rendben a jelenlegi társadalmi-gazdasági rendszerrel, és ezzel kilépve az utcára nap, mint nap szembesülhetünk, látva a szegénységet, az éhezést, a hajléktalanságot és a lakhatási problémák növekedését. Akcióinkkal egyszerre szeretnénk reflektálni ezekre a problémákra, és kiállni a legszegényebb, leginkább magukra hagyott embertársaink mellett. Mert hisszük, hogy az ételhez és a hajlékhoz való jog alapvető emberi jog

– olvasható a Food Not Bombs Budapest Facebook-oldalán.

A jó ügy érdekében pedig jövő hétvégén, azaz február 26-27-én zenei fesztivált rendeznek a Müsziben, Louder than Bombs! FNB Budapest Support Festival címmel, ahol a hazai hardcore szcéna zenekarai mellett, fellép a Deo – Duo azaz Senior Hal és Gajda Mátyás a Fish! zenekarból, Barbi & Jancsó a Blahalouisianából és Zanzinger, valamint a British Mood DJ-i, hogy zenéjükkel ők is beleadjanak a „közös üstbe”.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top