+ Irodalom

Elhunyt Harper Lee

Harper Lee

Harper Lee Pulitzer-díjas regénye a Ne bántsátok a feketerigót! 1960 júliusában jelent meg először, és világszerte több mint 40 millió példányban kelt el. 1962-ben azonos címmel film készült belőle.

Nyolcvankilenc éves korában meghalt Harper Lee amerikai író, a Ne bántsátok a feketerigót! című Pulitzer-díjas regény szerzője – közölte pénteken kiadója, a HarperCollins.

89 éves korában pénteken meghalt Harper Lee, a modern amerikai irodalom egyik legfontosabb műveként számon tartott Ne bántsátok a feketerigót! című Pulitzer-díjas regény szerzője. Halálának hírét kiadója, a HarperCollins és lakhelye, az alabamai Monroeville vezetése is megerősítette.

A Ne bántsátok a feketerigót! 1960 júliusában jelent meg először, és világszerte több mint 40 millió példányban kelt el. 1962-ben azonos címmel film készült belőle, a főszerepet – egy fehér nő megerőszakolásával vádolt fekete férfi védőügyvédjét – Gregory Peck alakította.

A visszavonultan élő írónőnek csak tavaly júliusban jelent meg új könyve, a Go Set a Watchman – amelyben a Ne bántsátok a feketerigót! hőseinek története folytatódik húsz évvel később – 1,6 millió eladott példánnyal a legkelendőbb kötet volt tavaly az Egyesült Államokban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top