+ Képzőművészet

Letölthető okostelefonra a Kiscelli Múzeum három kiállítása

nacionalizmus

Egy okostelefon-alkalmazással már letölthető a Kiscelli Múzeum egy mintegy 180 darabos műtárgyadatbázist és három tárlat anyagát tartalmazó online kiállítása.

Egy okostelefon-alkalmazással már letölthető a Kiscelli Múzeum egy mintegy 180 darabos műtárgyadatbázist és három tárlat anyagát tartalmazó online kiállítása.

Perényi Roland, a múzeum igazgatója elmondta, hogy a kiállításnak helyet adó, Google Kulturális Intézete által indított honlapra, amelyen 60 ország több mint 900 különböző köz- és magángyűjteménye található meg, „nagyon jó kommunikációs felületként” tekintenek, hiszen segítségével helyhiány vagy műtárgyvédelmi okok miatt pillanatnyilag a múzeum raktárában pihenő tárgyakat is megtudnak mutatni az érdeklődők számára.

A Mágnás Elza online elérhetőségéről itt már írtunk:

A bemutatott tárgyak között több olyan is akad, amely korábban nem került a múzeum látogatói elé. Ilyen például a 20. század elején készült német gyártmányú, nagyméretű Polyphon zenegép, csakúgy, mint egy 1830-ra datált Biedermeier szék, kanapé és díszes körasztal garnitúra, amely egykor az Apponyi család tulajdonában volt, valamint az 1956-os forradalom alatt lerombolt Sztálin-szobor kismintája, Mikus Sándor munkája 1951-ből.

Perényi nem gondolja, hogy a virtuális kiállítás hatására kevesebb látogató érkezhet a múzeumba, mivel az eredeti műtárgy közvetlen fizikai megtekintésével járó élményt egy internetes honlap nem tudja helyettesíteni. Az online elérhető felületre felkerült egy 180 darabos műtárgyadatbázis, valamint két várostörténeti tárlat mellett a Krúdy Gyulát is megihlető Mágnás Elza-gyilkosság történetét bemutató, januárban bezárt kiállítás virtuális változata is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top