+ Életmód

Mit gondolnak a külföldi férfiak a magyar nőkről?

A magyar nők helyzete

Hazánkban élő külföldi férfiakat kérdeztek arról, hogyan látják a magyar nők helyzetét. A február 8-án tartott klubesten a lengyel nyelvészen kívül egy perzsa közgazdász, egy dominikai történész, nemzetközi jogász és egy holland művészettörténész fejtette ki a véleményét a témával kapcsolatban.

A magyar nők helyzetéről kérdezték a hazánkban élő külföldi férfiakat a Pécs-decentrum Kulturális Egyesület klubestjén, amelyet „A magyar nők helyzete – ahogy a velü(n)k élő külföldi férfiak látják” címmel tartottak a napokban – írja a bama.hu.

– Kovács Lászlóné. Lengyel férfiként ez volt számomra az első, magyar nőkkel kapcsolatos sokk. Egy asszony, akit megfosztottak keresztnevétől! Megdöbbentem. Egy magyar nő vagy az apjának a lánya, vagy egy férfinek a felesége. A következő sokk egyik gyermekem születésénél ért. A szülést követően én, az apa kaptam egy főorvos, főnővér, szülészorvos által aláírt oklevelet, elismeréseként annak, hogy bátor voltam és tisztességgel helytálltam. Tragikus!

– mondta az eseményen az egyik megkérdezett, Robert Wolosz lengyel nyelvész.

A február 8-án tartott klubesten a lengyel nyelvészen kívül egy perzsa közgazdász, egy dominikai történész, nemzetközi jogász és egy holland művészettörténész fejtette ki a véleményét a témával kapcsolatban.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top