+ Zene

Magyar zenekar is esélyes a Grammy-díjra

Takács Quartet

Az elismerésekről az amerikai lemezakadémia tagjai döntenek, akik elsősorban szakmai szempontokat vesznek figyelembe az eladási adatok vagy a slágerlisták rangsorai helyett. A díjakat ma este adják át Los Angelesben.

Ötvennyolcadik alkalommal osztják ki ma este Los Angelesben – közép-európai idő szerint keddre virradóra – az amerikai zenei szakma legrangosabb elismeréseit, a Grammy-díjakat. A jelöltek között van a Takács Quartet vonósnégyes is.

A legtöbb, 11 jelölést Kendrick Lamar kapta, a 28 éves comptoni rapper egyebek közt az év albumáért (To Pimp a Butterfly), az év daláért (Alright) és a Taylor Swifttel közös Bad Blood című sláger révén a legjobb popduónak és az év videoklipjéért járó elismerésért is versenyben van.

A díjátadó házigazdája LL Cool J lesz, és Kendrick Lamar mellett fellép Taylor Swift, Adele, Chris Stapleton és Rihanna is.

Idén 83 kategóriában adnak át díjakat a raptől a rockon és a gospelen át a countryig számos zenei műfajban, beleértve a klasszikus zenei produkciókat is. A legfontosabb kategóriákban a televíziós gálán hirdetnek győztest, a többi kategóriában már néhány órával előbb átadják az elismeréseket.

A Magyarországon alapított Takács Quartet – Fejér András, Schranz Károly, Geraldine Walther és Edward Dusinberre – negyedszer szerepel a jelöltek között, 2003-ban már nyertek Grammyt. Ezúttal Marc-André Hamelin kanadai zongoraművésszel közös Sosztakovics-lemezük esélyes a díjra.

Az elismerésekről az amerikai lemezakadémia tagjai döntenek, akik elsősorban szakmai szempontokat vesznek figyelembe az eladási adatok vagy a slágerlisták rangsorai helyett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top