+ Képzőművészet

A tavalyi terrortámadás miatt bezár a párizsi Pinacotheque

pinacotheque

A Madeleine-templom mögött található magánmúzeumnak a többi párizsi múzeumhoz hasonlóan látványosan visszaesett a látogatottsága, s emiatt nem tudja megtartani a költséges kiállítótereit – közölte Marc Restellini igazgató.

A tavalyi párizsi merényletek következtében annyival csökkent a párizsi Pinacotheque látogatottsága, hogy megszakítva Karl Lagerfeld divattervező munkásságának szentelt kiállítását, hétfőn végleg bezárja a kapuit.

A vezetőség pénteki bejelentése szerint a kulturális intézmény ellen, amelynek látogatottsága az elmúlt két évben 20-25 százalékkal esett vissza, az év végén felszámolási eljárás indult.

A Madeleine-templom mögött található magánmúzeumnak

a többi párizsi múzeumhoz hasonlóan látványosan visszaesett a látogatottsága, s emiatt nem tudja megtartani a költséges kiállítótereit

– közölte Marc Restellini igazgató, aki részben a tavaly november 13-ai, 130 áldozattal járó merényleteket követően kialakult gazdasági hangulattal magyarázta az intézmény csődközeli helyzetét.

Az a célunk, hogy középtávon egy gazdaságilag kifizetődőbb helyen próbálkozzunk

– tette hozzá az igazgató.

A Karl Lagerfeld munkáiból október közepén nyílt tárlat eredetileg március 20-ig lett volna látható, de hétfőn végleg bezár.

De itt azért mi belenézhetünk Lagerfeld gyönyörű kiállításába:

A belvárosi képtárat 2003-ban alapította a művészettörténész Marc Restellini egy 2 ezer négyzetméteres kiállítóterű impozáns épületben, majd 2011 januárjában 3 ezer négyzetméterrel kibővítette a szomszédos épület két szintjén, ahol magángyűjtők által kölcsönbe adott állandó gyűjteményt állítottak ki. Ez most átkerül a Pinacotheque szingapúri kiállítóhelyére és a jövőbeni párizsi kiállítóhelyre, amely az igazgató reményei szerint hamarosan megnyílik.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top