+ Média

Magyar zenésszel ünnepelt a Facebook-alapító Zuckerberg

A fiatal zenész történetére rábuktak a Facebook emberei, így meghívást kapott a vállalat születésnapi ünnepségére.

Múlt csütörtökön ünnepelte 12. születésnapját a közösségi média atyaúristene, a Facebook. Az ünneplésre olyan felhasználókat is meghívtak, akiknek a történetét érdekesnek találták. Így került a buliba a magyar Esztegár László is.

A fiú Kölnben született, majd az ottani általános iskolában megismerkedett Michellel, aki azóta is a legjobb barátja. László 15 évesen Budapestre költözött, de a Facebooknak hála továbbra is kapcsolatban maradt cimborájával, akivel még egy közös zenei projektbe is belefogtak.

A visszaköltözés elég nehéz időszak volt, ugyanis egyrészt alig beszéltem a nyelvet, másrészt az (internetes) kommunikációs lehetőségek is eléggé korlátozottak voltak. Így a Facebook nemcsak abban segített, hogy a barátságunkat könnyedén fenntartsuk, hanem abban is, hogy belekezdjünk egy zenei projektbe, melynek neve Once A Year. Ennek a neve onnan jön, hogy bár messze laktunk egymástól, de mindig próbáltunk valahogy összefutni – legalább egyszer egy évben

– meséli László.

A zenekar úgy működik, hogy az ötleteket virtuálisan – egész pontosan a Facebookon – küldözgetik egymásnak, amiről a másik tag véleményt formál. Michael 2014-ben írta meg a Facebook Storiesnak történetüket, akik ráharaptak arra és nyáron fel is vettek egy rövid videót a két fiúról.

https://vimeo.com/118564330

A sztorinak köszönhetően jött a meghívás a Facebook szülinapi rendezvényére, ahová a világ minden részéről invitáltak felhasználókat, akik különböző célokra használják az oldalt. A két fiú találkozhatott a vállalat fejeseivel, így magával Zuckerberggel is.

A zenekar egyébként továbbra is működik, még ha nem is a hagyományos értelemben. Tudják, hogy sokáig nem tudják fenntartani ezt a zenei tevékenységet, de a lényeg számukra továbbra is az, hogy évente legalább egyszer találkozhassanak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top