+ Színház

Plácido Domingo: Az évek múlnak, de te nem akarod elhagyni a színpadot

plácido domingo

Az ember tudjon együtt élni a gyerekei, sőt az unokái generációjával is, ezzel az őrült nemzedékkel, az összes új technológiai eszközzel – mondta a Plácido Domingo a mai koncert előtt adott interjúban

Plácido Domingo szerint bár az opera műfajának nagy versennyel kell szembenéznie, örökké élni fog, halhatatlan. A világhírű spanyol énekes szombaton lép fel a Magyar Állami Operaház Shakespeare-estélyén.

Plácido Domingo elmondta: az operának óriási versenyben, új filmekkel, musicalekkel szemben kell helytállnia, ennek ellenére, ha nagyon jól csinálják, akkor egyre nagyobb közönséget lehet vele meghódítani. Ma nehezebb örömet szerezni az embereknek, mert a közönség többet akar; az énekeseknek egyúttal nagyszerű színészeknek is kell lenniük, és teljesen bele kell magukat adni az előadásba.

Hiszek a folytatásban, abban, hogy az opera halhatatlan. Garantálom: örökké élni fog.

Plácido Domingo nagyon boldog, hogy visszatérhet Magyarországra, akárhányszor jön, mindig egyre szebbnek látja Budapestet.

plácido domingo

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az Erkel Színházban a Toscában és az Aidában is fellépett már, de az Operaházban most először énekel. Mesélt arról is, hogy mint Formula 1-rajongóként is járt már Magyarországon három alkalommal, de az is előfordult, hogy egyszerű turistaként érkezett.

A kérdésre, milyen érzés élő legendának lenni, így válaszolt:

Sokkal jobb élőnek lenni.

Plácido Domingo január 21-én ünnepelte 75. születésnapját, de mint mondta, inkább úgy gondol életkorára, mintha háromszor 25 éves lenne.

Az ember tudjon együtt élni a gyerekei, sőt az unokái generációjával is, ezzel az őrült nemzedékkel, az összes új technológiai eszközzel. Nagy privilégium, hogy képes vagyok örömet szerezni az embereknek. Az évek múlnak, de te nem akarod elhagyni a színpadot.

A Shakespeare-estély kapcsán elmondta: Shakespeare-t óriási írónak tartja, akinek máig élők a művei, és aki számos komponistát, kiemelten Verdit is operák írására inspirálta.

Shakespeare és Verdi kombinációja csodálatos.

Domingo, aki legutóbb 29 éve lépett fel Magyarországon színházi környezetben, a Shakespeare-estélyen az operaáriák mellett többek között spanyol zarzuelát is énekel majd.

Úgy gondolom, hogy ez a műsor mindenkinek kínál valamit, egyúttal lefedi azt a sokféle zenét, amelyet hosszú pályám során előadtam.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top