+ Irodalom

Így kezdődik Az ítéletidő

az ítéletidő

Az elmúlt hetekben intenzíven dolgoztunk az új regényén. Ez volt a Szívlekvár után a második közös munkánk – Írta Nagy Boglárka, a Jelenkor kiadó főszerkesztője.

Írta Nagy Boglárka, a Jelenkor kiadó főszerkesztője 2016 február 5.-én saját Facebook-oldalán.

Nem könnyű ma már visszatekinteni azokra a napokra, főleg nem könnyű innen, ahol mi vagyunk, s nem könnyű, ha arra a nem kevés időre gondolunk, ami azóta eltelt, beleértve történetünk nem könnyű napjait is. Na, ezzel a sok nem könnyűvel együtt is felfoghatatlannak tűnik… mi is?
Éppen a könnyűség.
Az elviselhetetlen könnyűség.
Hogy abban a nagy nemtörődömségben miért nem sejtette meg senki, mennyire közeli a változás, és hogy az akkori városlakók nemcsak nem számoltak a lehetőséggel, hogy egyszeriben minden összeomlik körülöttük, de még a maguk végességével se gondoltak különösebben.
Úgy éltek, mintha örökké tojhatnának mindenre.

Így kezdődik Kőrösi Zoltán új regénye, Az ítéletidő.

Az elmúlt hetekben intenzíven dolgoztunk az új regényén. Ez volt a Szívlekvár után a második közös munkánk. A könyve iránti rokonszenves elfogultsággal – amit hol a tőle megszokott öniróniával, hol szarkazmusával igyekezett leplezni -, mégis ritka alázatosan tudott együtt dolgozni a kézirat szerkesztésekor. Szerdán azt mondta, hogy ha nem baj, rám bízná a korrektúrát, ő most egy kicsit elfáradt, nem volna rá figyelme. Pedig nem is úgy élt, mintha örökké tojt volna mindenre.

A család arra kéri az író tisztelőit és a médiát, tartsák tiszteletben fájdalmukat és gyászukat.
A szerzőt a Jelenkor Kiadó saját halottjának tekinti.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Kinn süt. Hát bent? Tesztünk megmondja, hogyan süssön. 🙂 És akkor elkerülhető az ítéletidő. 🙂 Vagy nem 🙂 http://goo.gl/xXibi3

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top