+ Design

Több mint tizenkétezer követője van már a muszlim Barbie babának

hijarbie

Haneefah Adam azt reméli, hogy a hiánypótló darabbal másokat is inspirálhat arra, hogy az eredetitől eltérő, saját ízlésüknek, kulturális és vallási hátterüknek megfelelő Barbie babákat kreáljanak.

Múlt héten a Mattel új – négy új testtípussal, hét bőrszínben kapható, a hús-vér nőkhöz hasonlító – Barbie baba kollekcióval rukkolt elő. Ezen felbuzdulva a 24 éves nigériai blogger és gyógyszerész, Haneefah Adam megalkotta a “Hijarbie”-t.

Az új Barbie-k láttán eszembe jutott, vajon hogy néznének ki, ha ők is kendőt viselnének, ahogy én? A bevásárlóközpontban vettem egy babát, ruhát varrtam neki, felöltöztettem, lefotóztam, a képeket pedig feltöltöttem az Instagramra

– mondta a fiatal lány a DazedDigital oldalnak adott interjújában.

Haneefah Adam azt reméli, hogy a hiánypótló darabbal másokat is inspirálhat arra, hogy az eredetitől eltérő, saját ízlésüknek, kulturális és vallási hátterüknek megfelelő Barbie babákat kreáljanak. Hozzátéve, hogy elképzelései szerint az alkotó tevékenység a muszlim kislányok önbecsülésére is jól hat majd.

Az idősebb lányok azt mondták, bárcsak az ő idejükben is lett volna hasonló Barbie

– meséli a blogger annak kapcsán, hogyan fogadták a Muszlim Barbie-t az olvasói.

A social media berkein belül is sikert aratott: az Instagramon másfél hónap alatt több mint 12 ezer követőt szerzett a Hijarbie.

További képek itt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top