+ Életmód

Hátrányos helyzetű gyerekeket lát vendégül az Operaház

Operaház

Minden évben egyszer, az operabál másnapján az ország legkülönbözőbb pontjairól, hátrányosabb helyzetű kistérségeiből és egyes budapesti kerületekből érkező gyerekeket lát vendégül az Operaház és a Klauzál Lions Klub.

Tizedik alkalommal lát vendégül több mint ezer hátrányos helyzetű gyereket a Magyar Állami Operaház, ahol a diákok a Jancsi és Juliska című előadást nézhetik meg vasárnap.

Minden évben egyszer, az operabál másnapján az ország legkülönbözőbb pontjairól, hátrányosabb helyzetű kistérségeiből és egyes budapesti kerületekből érkező gyerekeket lát vendégül az Operaház és a Klauzál Lions Klub, hogy azok is részesülhessenek kulturális élményekben, akik önerőből, családi segítséggel nem tudnának eljutni az Operába

– mondta el Radnainé Fogarasi Katalin, a jószolgálati szervezet és a Nemzeti Örökség Intézetének elnöke pénteken az MTI-nek.

A gyerekeket buszokkal szállítják a helyszínre, ahol az előadás megtekintése után ajándékcsomagokkal is kedveskednek az iskolásoknak.

Ez egy klasszikus jószolgálati tevékenység, amelynek teljes szervezését a Klauzál Lions Klub tagjai végzik az Operaház támogatásával, amelynek főigazgatói az évek során mindig kiemelt figyelemmel és érzékenységgel álltak az ügy mellé, minden infrastrukturális és személyi segítséget megadva

– emelte ki Radnainé Fogarasi Katalin.

A Lions Klubok Nemzetközi Szövetségét (Lions Clubs Internationalt) Melvin Jones biztosítási ügynök alapította 1917-ben az Egyesült Államokban azzal a céllal, hogy jószolgálati tevékenységet végezzenek az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés, a gyógyító és egészségügyi rehabilitációs tevékenységek, a családsegítés és az időskorúak gondozása területén, valamint kiemelten a gyermek- és ifjúságvédelemben.

A Lions mozgalom ma 206 országban van jelen, 46 ezer klubban 1,4 millió tagja van, és a világ legnagyobb, klub alapon szerveződő, civil jószolgálati szervezetének számít, amely vallástól és a politikától függetlenül végzi munkáját.

A magyar szervezetek évente 150-200 millió forintnyi adományt juttatnak el a rászorulókhoz a szövetség és az egyes klubok különböző programjain keresztül.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top