+ Színház

A Globe Színház a calais-i dzsungelben is előadja a Hamletet

globe

A színház társulata szerdán játssza el a darabot a menekülttáborban, ahol négyezer menekült vár az angliai beutazási lehetőségre.

A „dzsungelként” emlegetett calais-i menekülttáborban is előadja a Hamletet a Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmából turnézó londoni Globe Színház.

A színház társulata szerdán játssza el a darabot az észak-franciaországi város mellett létesült menekülttáborban, ahol négyezren (más becslések szerint hatezren) – főleg a Közel-Keletről és afrikai országokból érkezett menekültek és migránsok – várnak az angliai beutazási lehetőségre. Az előadást a tábor szívében önkéntesek munkája nyomán létesült Good Chance színház fogadja be.

A produkció a táborban élőkkel való szolidaritás üzenete, amely egyúttal megmutatja a színház egyesítő erejét – idézte Joe Murphy és Joe Robertson, a Good Chance társult művészeti igazgatóinak nyilatkozatát az internationalartsmanager.com portál.

fotó:.shakespearesglobe.com/

fotó:.shakespearesglobe.com/

A Globe korábban szíriai menekültek előtt egy jordániai menekülttáborban, jemeni menekültek előtt Dzsibutiban és a kameruni Mandjouban a Közép-afrikai Köztársaságból menekült táborlakóknak is bemutatta a Hamletet.

A Globe két éve kezdte világkörüli turnéját a brit bárd születésének 450. évfordulója előtt tisztelegve, és áprilisban fejezi be az előadássorozatot Shakespeare halálának 400. évfordulójára hazatérve. A világkörüli turné alatt 275 ezer kilométert utazott és 166 országba látogatott el a társulat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top