Nézd meg David Bowie elképesztően jó festményeit – képek

David-Bowie-paintings-Child-in-Berlin1977b

Dawid Bowie halála óta divattá vált a művészek körében, hogy egy-egy, a zenész (halála) által inspirált alkotással emlékezzenek meg róla. Döbbenetes, de a gyász álarca mögé bújva, saját magukat reklámozzák, hogy így jussanak bevételhez – írja oldalán a Very Private Gallery.

Ezért nem ezeket a műveket, hanem inkább David Bowie lenyűgöző festményeit osztjuk meg, amelyek Frank Auerbach, David Bomberg, Francis Bacon és Francis Picabia hatását is magukon hordozzák

– olvasható a leírásban.

David Bowie festményei

David Bowie: The rape of Bigarschol – 1996

Bowie amellett, hogy jelentős művészeti gyűjteménnyel rendelkezett, korábban ő maga is művészeti iskolába járt, ha pedig zeneileg elakadt, nem tudott valamit megoldani, kifestette magából:

– Ha kreatív akadályokba ütközöm dalszerzés közben, gyakran „kirajzolom” vagy „kifestem” magamból

– nyilatkozta korábban.

A brit énekes-dalszerző és producer, 69 éves korában, rákbetegségben hunyt el 2016. január 10-én, vasárnap. Előtte két nappal, a Blackstar című új albumának megjelenésével ünnepelte 69. születésnapját.

David Bowie festményei

David Bowie: Present future accepted – 1995

A legendás rockzenész 25. stúdióalbumán mindössze hét szám található, amelyek egytől-egyig elnyerték a kritikusok tetszését. Ugyancsak a múlt héten debütált az új album Lazarus című kislemezéhez készített videoklip is, amelyben Bowie egy kórházinak tűnő ágyban fekszik bekötözött szemmel.

David Bowie festményei

David Bowie: Portrait of JO – 1976

David Bowie festményei

Study

David Bowie festményei

David Bowie: DHeads II

David Bowie festményei

Self portrait – 1996

 Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!