+ Média

Ez az új mozgalmi dal csak erős idegzetűeknek ajánlott! – videó

Örökségünk mozgalom

Az Örökségünk című dal célja nem más, minthogy egyesítse a világ különböző pontjain élő magyarokat, és bevonják őket egy, a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó mozgalomba.

A két évvel ezelőtti gyöngyszem, a Barackfa (az erősen ajánlott karaoke verzió itt elérhető.) után újabb dal született amely idézem, „a magyarság megtartására ösztönöz”. De ezzel nincs vége, a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Potápi Árpád János ugyanis egy mozgalom indítását harangozta be.

Figyelmeztetés! A dalocska meghallgatása csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Az Örökségünk című dal célja nem más, minthogy egyesítse

a világ különböző pontjain élő magyarokat, és bevonják őket egy, a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó mozgalomba.

Sőt, mi több, ahogy a nemzetpolitikai államtitkár bejelentette:

az Örökségünk című dal a magyar nyelv megőrzésére, a magyarság megtartására ösztönöz, miközben közösséget kovácsol, kiváló lehetőséget teremt arra, hogy erősítse a világ különböző pontjain élő magyarok kapcsolatát az anyaországgal és egymással.

Ezzel pedig nincs vége, mert a kampány során

arra ösztönzik a magyarokat határon innen és túl, hogy énekeljék el a dalt, készítsenek erről videofelvételt és töltsék fel a produkció honlapjára.

Nem, ez nem vicc, halálosan komolyan gondolják. Sőt…

Csíksomlyón, Huszton és Londonban is készítenek felvételeket, amelyeket felhasználnak egy újabb klip összeállításához.

Igen, egy újabb kliphez, amit, és most kapaszkodjon meg mindenki,

Pakson mutatnak be szeptemberben

A MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója Hamvas István a következőket mondta a mozgalom kapcsán:

Minél több embernek szeretnék azt is bemutatni, hogy a paksi erőmű biztonságos.

Hozzáfűzve, hogy a mozgalmat támogatva ezt is könnyebben megtehetik. A dal szerzője egyébként Gyulai István, paksi zenész, dalszerző, a városi Csengey Dénes Kulturális Központ munkatársa.

Nekem viszont egyetlen dal, (és film) jutott csak eszembe erről az egészről, mutatom, úgy kezdődik, hogy „Elvtárs a csákányt jó mélyre vágd…”

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Gyulai András szerint:

    Miért probléma ez a kezdeményezés? Aki nem akar, az nem csatlakozik, nem foglalkozik vele. Nem kell meghallgatni, nem kell megnézni. Sajnálatos, hogy ebbe a kezdeményezésbe is belekeverik a politikát. Pedig csak arról van szó, hogy vannak emberek, akik büszkék arra, hogy magyarok. Ami szerintem nem baj.
    Szép estét!

  2. Kamupipőke szerint:

    „Az igét többé-kevésbé hibátlanul ragozom!”

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top