+ Film

Mi történt Nádas Péter születésének napján? – videó

nádas péter

Nádas Péter író első fényemléke egy bombatámadás volt, és annak is pontosan utánajárt, mi történt azon a napon, amikor megszületett. A tények ismeretében nem csodálkozik, hogy a világ elutasítása alapélményei közé tartozik.

Nádas Péter író első fényemléke egy bombatámadás volt, és annak is pontosan utánajárt, mi történt azon a napon, amikor megszületett. A tények ismeretében nem csodálkozik, hogy a világ elutasítása alapélményei közé tartozik. Többek között erről is beszélt az On The Spot kamerája előtt.

A születésprojektjüket így írják le:

Az On The Spot: 9 hónap alatt a Föld körül (következő adás január 25-én 22:25-kor a Duna TV-n) arra keresi a választ négy kontinensen, hogyan születnek az emberek a világ legkülönbözőbb kultúráiban és közösségeiben. Többek között forgattunk gázai kórházban pár nappal a háború után, békés születésházban a mexikói hegyekben, szír menekülttáborban a jordán határon, törzsi kunyhóban Etiópiában…

Rengeteget tanultunk szülésről, születésről, az élet legfontosabb pillanatáról, és felmerült bennünk a kérdés, hogy vajon mi hogyan születtünk. Miközben a forgatási élményeinkről beszélgettünk az itthoniakkal, szembesültünk vele, hogy nagyon sok ember nem tudja, hogyan született. Pedig a születésünk történetén keresztül esetleg saját magunkat is jobban megismerhetjük. Ezért elhatároztuk, hogy felkérünk ismert embereket, meséljék el a kamerába 1-2 percben: mit tudnak a saját születésükről.

A születés talán az egyetlen olyan pillanat az életben, amikor minden ember egyenlő. Így aztán fontosnak tartjuk, hogy a megszólaló hírességek a lehető legszélesebb spektrumról érkezzenek, a felkért szereplők között van köztársasági elnök és rocksztár is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top