+ Film

Mit tett a rocker, a restaurátor és a koreográfus a Tisza partján?

A Magyar Kultúra Napja alkalmából megemlékeztek Zsigmond Vilmos operatőrről, a város januárban elhunyt díszpolgáráról is.

Kerek Attiláné koreográfus, Szabó Tamás restaurátorművész és Szurdi Zsolt zenész vehette át idén a Szeged Kultúrájáért Díjat. További tizenegy fő munkásságát díjazták Kölcsey-éremmel – írja a szegedma.hu.

A tudósítás szerint Solymos László alpolgármester ünnepi beszédében külön kiemelte

Kertész Imre Nobel-díját és a Saul fia elismeréseit. Hangsúlyozta, a város kultúrája az ország kultúrájának része, ez azonban mit sem érne azok nélkül, akik ezeket az értékeket közvetítik.

A 2011-ben alapított Szeged Kultúrájáért Díjak idei díjazottjairól:

Kerek Attiláné a város táncművészetéért végzett munkásságáért kapta meg a Szeged Kultúrájáért Díjat, többek között a Szeged Nemzeti Színház, az ÉDOSZ Szegedi Táncegyüttes tagjaként és az Akropolis Táncegyüttes vezetőjeként érte el sikereit. Rajta kívül Szabó Tamás restaurátorművész a Móra Ferenc Múzeum munkatársa, Aba-Novák Vilmos freskójának restaurálója és Szurdi Zsolt zenész kapta meg a nívós díjat. Szurdi több mint negyven éve része a város zenei életének, 1980-ban alapította a Városi Rock Klubot, a rendszerváltozás után tizenkét éven át őrizte a Szegedi Ifjúsági Napok hagyományait.

A tudósítás teljes terjedelmében – képgaláriával – megtalálható az alábbi linken.

A fotót Gémes Sándor készítette.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top