+ Életmód

Hogy került egy szabadulószoba a bagi szegénytelepre?

Fortély Sátor

A sátrat elsősorban olyan 12-18 éves gyerekeknek készítették, akiknek az iskolában általában negatív tapasztalatokat szereznek, ezért az ötletgazdák igyekeztek minél kevésbé megidézni az iskolai légkör szellemét.

A szegény családból származó gyerekeket sokszor érik kudarcok a iskolában, ezért egy civil szervezet elhatározta, szabadulószobával ad nekik sikerélményeket – írja az abcúg.

A Fortély Sátrat három egyetemista fiatal találta ki, akik tavaly részt vettek a DIA (Demokratikus Ifjúságért Alapítvány) társadalmi innovációs versenyén: a résztvevőknek ki kellett találnia, miképpen lehetne könnyebbé tenni a veszélyeztetett fiatalok életét. (Pl.: iskolaelhagyók, drogfüggők vagy hátrányos helyzetű gyerekek)

A 17 projektötletből végül hármat valósítanak meg, közülük az egyik a Bagon berendezett szabadulószoba, vagyis a Fortély Sátor, amelyet a helyi gyerekeket segítő Bagázs Egyesület Liget utcai konténerében hoztak létre. A tervek szerint a szabadulószobát településről településre vinnék.

A sátrat elsősorban olyan 12-18 éves gyerekeknek készítették, akik az iskolában általában negatív tapasztalatokat szereznek, ezért az ötletgazdák igyekeztek minél kevésbé megidézni az iskolai légkör szellemét, például matekpéldák helyett logikai feladatokat találtak ki a lelkes résztvevőknek.

(…) A Fortély Sátor éppen ezeken segítene a 45 perces játékkal. A feladatok több lépésből állnak, például egy mobiltelefont kell összeilleszteni a szobában talált vázból, SIM-kártyából és akkumulátorból. (…)

– mondta el az egyik segítő.

A teljes riportot ide kattintva találod.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top