+ Életmód

Kukorelly Endre: Nem bírtam nézni, hogy emberek az utcán fekszenek

Kukorelly Endre

– Ha valakinek hajlékot adsz, az illető már nem hajléktalan – mondta el Kukorelly annak kapcsán, hogy miért akarják minél több hajléktalan ember lakhatási gondjait megoldani.

Ezzel magyarázza Kukorelly Endre író azt, hogy miért hozta létre a Nyugodt Szív a Lakhatásért nevű csoportot, amelynek célja, hogy minél több hajléktalan embert juttassanak albérlethez. Eddig 11,6 millió forint gyűlt össze az alapítvány számláján – olvasható a nol.hu-n.

A Nyugodt Szív most ünnepelte egyéves születésnapját. Naponta átlagosan tíz segítségkérés érkezik, a megoszlási arány nagyjából 50-50 százalék a fővárosiak és a vidékiek között

– nyilatkozta Kukorelly.

Ha valakinek hajlékot adsz, az illető már nem hajléktalan

– mondta el Kukorelly annak kapcsán, hogy miért akarják minél több hajléktalan ember lakhatási gondjait megoldani. A lakástulajdonosok ugyanis nem szívesen adják bérbe otthonaikat az egykor utcán élőknek.

A szerveződés garanciát vállal rá, hogy nem lesz semmi probléma, de a tulajdonosok meggyőzéséhez ez is kevés, mindössze néhány ingatlanban sikerült lakhatást biztosítani hajléktalanoknak.

– tette hozzá.

A teljes cikk ide kattintva elérhető.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top