+ művészet & politika

Nem lesz többé ingyenes múzeum Angliában

British Museum

A kulturális támogatások csökkenése miatt majdnem minden ötödik brit múzeum belépődíjat vezetett be tavaly vagy idén vezeti be, ez derült ki a brit Múzeumok Egyesületének felméréséből.

A kulturális támogatások csökkenése miatt majdnem minden ötödik brit múzeum belépődíjat vezetett be tavaly vagy idén vezeti be, ez derült ki a brit Múzeumok Egyesületének felméréséből.

A brit múzeumok 18 százalékának be kellett zárnia egyes részeit tavaly vagy hasonló lépésre kényszerül egy éven belül. A szervezet szerint ennek oka, hogy a helyi hatóságok csökkentették a kulturális hozzájárulást, 2010 óta 28 százalékkal kevesebb lett a támogatás, azóta az Egyesült Királyságban több mint 40 múzeum zárt be. Ez a szám várhatóan tovább nő 2016-ban, lancashire-i, durhami, dudley-i és leicestershire-i múzeumokra vár ez a sors a friss bejelentések szerint.

A közfinanszírozásból származó bevétel két százalékkal, az adományokból származó négy százalékkal esett vissza az egyesület felmérése alapján. A kérdőívre válaszoló intézmények csaknem fele (45 százaléka) növelte önkéntes dolgozói számát. A kormány ígéretet tett arra, hogy továbbra is biztosítja az országos múzeumok ingyenes látogathatóságát, ez azonban nem vonatkozik a brit múzeumok döntő többségére.

A kulturális, média- és sportminisztérium szóvivője a BBC Newsnak elmondta, a kormány támogatja a kulturális intézményeket, így a múzeumokat is. A Múzeumok Egyesülete a legnagyobb létszámú szervezet, amely Nagy-Britannia múzeumait, galériáit és a bennük dolgozókat képviseli. Kérdőívére 115 múzeum válaszolt, képviselve az intézmények minden típusát és az ország minden régióját. A válaszadó intézmények 61 százalékában évről évre növekszik a látogatók száma. Nagy-Britanniában több mint 2500 múzeum van.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top