+ Zene

David Bowie szeretett volna még egy lemezt készíteni

david bowie

Tony Visconti producer azt nyilatkozta a Rolling Stone-nak, hogy David Bowie a halála előtt egy héten felhívta őt egy új lemez ötletével. Bowie november óta tudta, hogy gyógyíthatatlan, de több időt saccolt magának.

Tony Visconti producer azt nyilatkozta a Rolling Stone-nak, hogy David Bowie a halála előtt egy héttel felhívta őt egy új lemez ötletével. Bowie november óta tudta, hogy gyógyíthatatlan, de több időt saccolt magának.

Az elmúlt napokban a visszaemlékezésekből kiderült, hogy David Bowie a betegség hónapjaiban is milyen fegyelmezetten dolgozott, azonban Tony Visconti alighanem alaposan meglepett mindenkit legutóbbi nyilatkozatával a Rolling Stone-ban, miszerint az énekes még egy lemezt szeretett volna készíteni. Ezt Viscontival  az énekes a halála előtt nagyjából egy héttel közölte, abban a tekintetben viszont ez nem is annyira meglepő, hogy nemrég Brian Eno is azt nyilatkozta, a legutóbbi levelezésükben szó volt arról, hogy folytatást készítenek utolsó közös munkájuknak, az 1996-os Outside lemeznek.

Ennek turnéján járt a Sziget Fesztiválon, a koncert hangfelvétele pár napja bukkant fel az interneten:

Visconti elmondása szerint az énekes öt új dal demózott fel, ezért hívta fel őt FaceTime-on január elején. David Bowie november óta tudta, hogy betegsége gyógyíthatatlan, azonban munkafegyelmét és közérzetét ez sem törte meg – Visconti szerint David Bowie nem sejtette, hogy ennyire kevés ideje van hátra. Visconti és Bowie első közös munkája egyébként az 1969-es Space Oddity volt, azóta pedig számos lemezen dolgoztak együtt, így például az énekes 2 évvel ezelőtti meglepetésszerű visszatérő lemezén is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top