+ Zene

David Bowie mindig velünk lesz, de most helyénvaló, hogy sírjunk

David Bowie

David Cameron brit miniszterelnök azt írta a Twitteren, hogy David Bowie, a popzseni zenéjén nőtt fel. Cameron szerint Bowie a megújulás mestere volt, akinek halála hatalmas veszteség.


A zenésztársadalom, a kritikusok közössége és a brit politika élvonalának szereplői egyaránt felsőfokú jelzőkkel emlékeztek meg hétfőn a 69 évesen elhunyt David Bowie nemzedékeken átívelő munkásságáról.

A BBC vezető zenekritikusa és művészeti főszerkesztője, Will Gompertz a rákkal folytatott másfél éves küzdelem után elhunyt zenészről azt írta, hogy Bowie volt „a pop Picassója”: újító, képzelőerővel megáldott, nyughatatlan, folyamatosan változó posztmodernista művész, aki ugyanúgy a pop lényegi meghatározói közé tartozott, mint a Beatles, a Rolling Stones, vagy akár Elvis Presley.

Rick Wakeman, a rockzene történetének egyik legjelentősebb billentyűse, a progresszív rock élő legendája a Twitter portálon úgy fogalmazott:

David Bowie olyan befolyást és biztatást jelentett az ő munkásságában, amelynél nagyobbat nem is kívánhatott volna.

Madonna ugyancsak a Twitteren „tehetségesnek, egyedülállónak, zseninek, sorsfordítónak” nevezte Bowie-t. Az amerikai énekesnő szerint Bowie szelleme örökké élni fog.

Kanye West amerikai rapper szerint Bowie volt az ő egyik legfontosabb ihletője,

félelmet nem ismerő, kreatív (…), aki életre szóló varázslatot adott nekünk.

https://www.youtube.com/watch?v=c_3fMih9lVM

David Cameron brit miniszterelnök azt írta a Twitteren, hogy

David Bowie, „a popzseni” zenéjén nőtt fel. Cameron szerint Bowie „a megújulás mestere volt”, akinek halála hatalmas veszteség.

Tony Visconti Grammy-díjas amerikai zenész-producer, aki Bowie legtöbb albumának kiadásában közreműködött, a Facebookon azt írta:

David Bowie mindig azt csinálta, amit akart, és azt mindig a legjobban akarta csinálni. Egy éve tudtam, hogy ez fog történni, mégsem voltam felkészülve rá (…) Rendkívüli ember volt, tele szeretettel és élettel. Mindig velünk lesz, de most helyénvaló, hogy sírjunk

– fogalmazott Bowie egykori producere.

Bowie, aki évtizedeket átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is kipróbálta magát, 69 évesen, vasárnap halt meg rákbetegségben. Halálának hírét hétfőn jelentette be képviselője az énekes-dalszerző hivatalos közösségi profiljaira feltett közleményben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top