+ Életmód

Az újszülött, akinek a fényképe bejárta már az egész világot

Emma Jean Nolan

Az Új-Zélandon élő polinéziai származású őslakosok, a maorik ugyanazt a szót, a whenua-t használják, a méhlepényre és anyaföldre, a köldökzsinór pedig az újszülött és Földanya közötti kapcsolatot is szimbolizálja.

Csodálatos felvételt készített egy ausztrál fotós, Emma Jean Nolan egy maori kisfiú születésekor.

Az újszülöttet a méhlepénnyel együtt fotózta le, a köldökzsinórból pedig a szeretet (love) szót formázta. Mindez csak a nyugati kultúrában kelthet meghökkentést, a maori kultúrában ugyanis a placentának spirituális jelentése van. Az Új-Zélandon élő polinéziai származású őslakosok, a maorik ugyanazt a szót, a „whenua-t” használják, a méhlepényre és anyaföldre, a köldökzsinór pedig az újszülött és Földanya közötti kapcsolatot is szimbolizálja.

Az újszülött kisfiú, Harper placentáját az ősi szertartásnak megfelelően egy fa alá temetik majd el Új-Zélandon, édesanyja, Jolene Spies szülőföldjén.

Meg akartam mutatni, hogyan is nézünk ki, mielőtt megtisztítanak bennünket a placentánktól, a legtöbben ugyanis nem tudják, milyen ilyenkor egy újszülött. A méhlepényt sajnos nem méltányoljuk a nyugati kultúrában, hanem sokkal inkább undorodunk tőle, és egyszerűen csak kihajítjuk a kukába. Pedig mi sem lennénk a világon placenta nélkül

– mondta Emma Jean Nolan fotós, aki eredetileg bábaként-szülésznőként dolgozott, és csak később tanult fényképezést.

A maori újszülött méhlepénye visszatér az anyaföldbe. (…) Whenua (méhlepény) visszatér a whenua-ba (földbe) a “pito”-val (köldökzsinór), amely az újszülött és a papatuanuku (Földanya) közötti kapcsolatot szimbolizálja.

– olvasható a Facebook-oldalán.

(Forrás: buzzfead.com)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top