+ Film

Ki lett a jegypénztárak királya?

Harrison Ford

A Boxofficemojo mozis portál úgy számolta, hogy az inflációt is figyelembe véve a Golden Globe-díjas színész messze a legjobb, teljes jegybevétele eléri a 9,36 milliárd dollárt, ami 2,2 milliárddal több, mint az ily módon második helyen álló Tom Hanks bevétele.

A decemberben bemutatott Star Wars – A ébredő Erő című film sikere Harrison Fordot is új jegybevételi csúcsra juttatta.

A People című amerikai celebmagazin szerint a Han Solo szerepét alakító 73 éves amerikai színész a „jegypénztárak királya” lett azáltal, hogy az Ébredő erő minden idők legnagyobb bevételű filmjévé vált a héten Észak-Amerikában, amikor a jegyeladások átlépték a 760,5 millió dolláros (22 milliárd forint) bevételt.

Ford a Star Wars és az Indiai Jones filmekben játszott főszerepeivel a hollywoodi színészek közül a legtöbb jegybevételt hozta. A Boxofficemojo becslése szerint ez több mint 4,69 milliárd dollárt (133 milliárd forint) tesz ki az inflációt nem számítva, amivel Ford 73 millió dollárral megelőzte az eddigi bevételi listavezetőt, a 67 éves Samuel L. Jacksont.

A mozis portál úgy számolta, hogy az inflációt is figyelembe véve Ford messze a legjobb, teljes jegybevétele eléri a 9,36 milliárd dollárt, ami 2,2 milliárddal több, mint az ily módon második helyen álló Tom Hanks bevétele. Az utóbbi listán Tom Hankset Morgan Freeman és Eddy Murphy követi.

A színésznők között a legtöbb jegybevételt elérő Cameron Diaz a lista 15. helyén áll 3 milliárd dollárral.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top