+ Film

Ma éjjel kiderül, megkapja-e a Golden Globe-díjat a Saul fia

Saul fia

A legjobb idegen nyelvű film díjáért Nemes Jeles László Saul fia című alkotása is versenyben van. Magyar jelölt évtizedek óta nem került Golden Globe-közelbe.

Magyar idő szerint ma éjjel adják át a Golden Globe-díjakat Los Angelesben, a legjobb idegen nyelvű filmek között a Saul fia című magyar alkotás is esélyes.

A Hollywoodban akkreditált újságírók szervezete (HFPA) hetvenharmadik alkalommal osztja ki az Oscar-díj előfutárának tekintett elismeréseit. A ceremónia házigazdája ismét a csípős nyelvű Ricky Gervais lesz.

A filmes mezőnyben a drámák között a Carol, a Mad Max – A harag útja, A visszatérő, A szoba és a Spotlight, míg a vígjáték és musical műfajban A nagy dobás, a Joy, a Mentőexpedíció, A kém és a Kész katasztrófa verseng.

A színészi kategóriákban A visszatérő című film sztárját, Leonardo DiCapriót és a Carol című leszbikus románc címszereplőjét, Cate Blanchettet emlegetik a biztos befutók között.

A legjobb idegen nyelvű film díjáért Nemes Jeles László Saul fia című alkotása is versenyben van. Magyar jelölt évtizedek óta nem került Golden Globe-közelbe. A holokausztdráma mellett a Legújabb testamentum című luxemburgi-francia-belga, az El club című chilei, a Miekkailija című finn és a Mustang című francia dráma szerepel a mezőnyben.

A HFPA sorozatokat is jutalmaz és életműdíjat is átad. Utóbbit ezúttal Denzel Washington kapja.

A díjátadó gála ezen a linken követhető majd élőben itteni idő szerint hajnali 2 órától.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top