+ Képzőművészet

Rekordokat döntött 2015-ben a Ludwig Múzeum

60 ezres Facebook rajongói tábora mellett a Google éves jelentésében a leggyakrabban keresett magyar múzeumok között az első helyen szerepel.

Rekordlátogatottsággal zárta a 2015-ös évet a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú), az intézménybe 115 ezren látogattak el tavaly.

A magas látogatószám új fejezetet nyitott a kortárs művészetet népszerűsítő múzeum életében. Kiállításaival és programjaival a Lumú ugyanakkor nemcsak saját falain belül, hanem a virtuális térben is sikeresnek bizonyult: 60 ezres Facebook rajongói tábora mellett a Google éves jelentésében a leggyakrabban keresett magyar múzeumok között az első helyen szerepel.

Január 3-án zárt a 2015-ös év legnépszerűbb kiállítása, a Ludwig Goes Pop + The East Side Story,

az eddigi legátfogóbb, magyar és kelet-európai anyaggal kiegészített pop-art kiállítás,

amelyhez mintegy 100 múzeumpedagógiai program és tárlatvezetés kapcsolódott több mint 4000 diák részvételével.

A műtárgyak visszaszállítása már a zárás napján megkezdődött, úton vannak a kölni és a bécsi Ludwig Múzeumba, illetve a többi (12 külföldi és 8 hazai) kölcsönző intézménybe, gyűjteménybe.

Zsigmond Vilmos, a nemrégiben elhunyt világhírű Oscar-díjas operatőr utolsó nagy szakmai sikere a Lumúban tavaly rendezett kiállítása volt, amely átfogó képet nyújtott filmes életművéről, és első ízben tárta a nagyközönség elé fotóművészeti munkásságát.

ludwig múzeum

Zsigmond Vilmos tárlatvezetése – © VÉGEL Dániel / Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Adattára

A tárlatok mellett úttörő jelentőségűnek számít a médiaművészet megőrzése és restaurálása tárgyában szervezett MAPS konferencia (Media Art Presevation Symposium), amelyen számos külföldi előadót és résztvevőt láttak vendégül.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top