+ Irodalom

150 millióból indít íróvadászatot a kormány

Fábián Nagy Sándor

A magyar irodalmi élet felfrissítése érdekében tehetségvadászatot indít a kormány. A munkát Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. végzi majd.

A magyar irodalmi élet felfrissítése érdekében tehetségvadászatot indít a kormány. A munkát Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. végzi majd – írja a hvg.hu.

A cég kormányhatározat alapján jött létre, 3 millió forint törzstőkével és 147 millió tartalékkal. Eredetileg a kormány egy tehetségkutató részvénytársaságot tervezett, ám többszöri módosítás után nonprofit kft.-t hozott létre az erre kijelölt Magyar Nemzeti Vagyonkezelő  Zrt.

Az alapítói összegen túl pályázatokból és mecénásoktól remélünk további támogatásokat. Az intézmény egyfajta kulturális ügynökségként is fog működni, mivel szerzői jogokkal is fogunk kereskedni

– közölte a hvg.hu-val Timár Alpár László, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A cég felügyelőbizottságának tagja Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke is.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Kara Kozgun szerint:

    Petőfi jóslata nagyon „bejött”! „Ha a nép uralkodni fog az irodalomban, közel áll ahhoz, hogy a politikában is uralkodjék!” Írta Arany Jánosnak a Toldi születésekor! Mára beteljesült! Csak nem szereplőként, hanem az „alkotókként” irodalmat „hamisítók” uralkodnak az irodalomban, politikában!

    Annak, hogy a sok szellemi erővel rendelkező zsidóság az irodalom terén csak reklám-silányságokat tudott termelni: nem csak racionalizmusa az oka. Racionális volt a római is, irodalma mégis világképletté lett. Legfőbb oka éppen az, hogy a zsidó írók mindenütt hazug alapra: más faj pszichéjébe, vagy egy gyökértelen „nemzetközi” ideológiába, hamis elvonásokra helyezkednek.
    Minden egészséges faj magának épít jövőt, és amelyik faj hagyja, hogy egy másik faj életépítésének eszközéül használja fel, megérdemli az elpusztulást. De milyen propagandamunkát végez ezen a téren a magyar intelligencia: a magyar arisztokrácia és a magyar középosztály? Szabó Dezső

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top