+ Film

Milyen filmeket forgat még a fejében Tarantino?

Tarantino

Három filmterv is foglalkoztatja Quentin Tarantinót, akinek Az Aljas nyolcas című munkája most érkezett meg Magyarországra.

Három filmterv is foglalkoztatja Quentin Tarantinót, akinek Az Aljas nyolcas című munkája csütörtökön kerül a magyar mozikba. A forgatókönyvíró-rendező korábban azt a célt tűzte maga elé, hogy összesen tíz filmet készítsen visszavonulásáig. Ha ehhez tartja magát, Az Aljas nyolcas után még két produkciót forgat, a cinemablend.com beszámolója szerint azonban Tarantinónak a következő tíz évre még három filmterve van.

Úgy gondolom, talán egy zsáner maradt ki, egy harmincas évekbeli gengszterfilm, olyan John Dillinger-féle dolog. Valami kortárs is érdekelne, amiben a hős egy autóban ül, szól a rádió, így forgathatnék egy menő autózós montázst. És ha korlátlan idő állna még a rendelkezésemre, nagyon szeretnék egy igazán, de igazán ijesztő horrorfilmet készíteni, olyat, mint Az ördögűző.

– mesélte a kétszeres Oscar-díjas filmes.
Az Aljas nyolcas, amely már több díjat is elnyert, és amelyet a kritika is jól fogadott Észak-Amerikában, három Golden Globe-ra is esélyes. A film az amerikai polgárháborút követően játszódik a wyomingi kemény télben. A minden hájjal megkent hősök – Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen és Bruce Dern – egy fedél alatt kénytelenek kihúzni a vihart.

A nagy spagettiwestern-rajongó Tarantino háromórás filmjének zenéjét Ennio Morricone szerezte, aki hosszú ideje nem írt westernhez zenét. A film technikai érdekessége, hogy Tarantino 70 mm-es filmre, speciális szélesvásznú formátumban forgatta a produkciót.

 

korábban írtuk:

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top