+ Zene

Jól indul az év: Pegazusok Nem Léteznek

Pegazusok nem léteznek

Trabant és az XX találkozása egy lepukkant belvárosi albérletben, avagy angyali minimalizmus szép-szomorú számokban – írja a Recorder a Pegazusok Nem Léteznek zenekarról.

Másik Jánossal, speciális vizuállal és új dalokkal lép fel a Pegazusok Nem Léteznek január 9-én este 8-kor a Trafóban. Az egyre sikeresebb banda életében fontos állomás az évindító fellépés, mert eddig elsősorban klubokban és fesztiválokon mutatták meg magukat. 2016 tavaszára új albummal készülnek, amelyből ízelítőt is kaphat a közönség a januári koncerten. Előttük a Mayberian Sansküllotts játszik.

A Pegazusok Nem Léteznek 2011-es megalakulása óta évről évre bővül és fejlődik, nemcsak folyamatos jelenléttel, egyre több sikerrel is büszkélkedhetnek. Az Esti Kornél zenekar dalszerző-gitárosa, Lázár Domokos és színészhallgató barátnője, Ács Eszter alapította az együttest, egy évre rá már egy EP-t is kiadtak Szomorú számok címmel. A lemezről a Kiadó című számuk vált ismertté, és az év végére két új taggal, a Heaven Street Sevenből ismert Németh Róberttel és az Esti Kornélban is doboló Lázár Ágostonnal bővültek. 2013-ban az új formáció két virtuális kislemezzel, összesen három új dallal jelentkezett – Segíts nekem, Társasjáték, Senki nem beszél –, melyek már a rádiókat is meghódították. A Szomorú számok EP-re készült Naiva című dal azóta felhangzott az HBO saját gyártású Társasjáték című sorozatában is. 2014-ben jelent meg első, tíz dalt tartalmazó – cím nélküli – nagylemezük, melyre az intim és melankolikus hangzás mellett a karcosabb megszólalás, a gitárpop- és az elektronikuszenei megközelítés egyaránt jellemző. A Recorder a következő szavakkal jellemezte a bandát:

Trabant és az XX találkozása egy lepukkant belvárosi albérletben, avagy angyali minimalizmus szép-szomorú számokban.

A zenekar a lemez megjelenése óta a hazai zenei sajtó egyik új kedvence lett, az elmúlt években több klubkoncerten és fesztiválon (Fishing on Orfű, Volt Fesztivál, Campus Fesztivál, Művészetek Völgye) is bemutatkozott. Időközben tovább bővültek: Horváth Kristóf, az Esti Kornél gitárosa is csatlakozott a zenekarhoz.

Pegazusok nem léteznek

A Mayberian Sanskülotts Csordás Zita és Balogh Gallus duójaként indult, és 2011 nyarának budapesti lo-fi hulláma tette a színtér meghatározó zenekarává. Kezdetben az érzékeny dalok és a DIY-létforma határozta meg zenéjüket. Hromkó István dobossal és Szigeti Árpád basszusgitárossal kiegészülve kiforrott zenekarrá nőtte ki magát: letisztultabb dalokat játszanak, mégis sokkal gazdagabb hangon szólalnak meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top