+ Színház

A 20 legjobb között szerepel Réti Annáék Point of you előadása

point of you

A Point of You-t, Réti Anna és Ricardo Machado táncprodukcióját a 2016-os év 20 legkiemelkedőbb előadása közé választotta az Aerowaves nemzetközi kortárstánc hálózat.

A Point of You-t, Réti Anna és Ricardo Machado táncprodukcióját a 2016-os év 20 legkiemelkedőbb előadása közé választotta az Aerowaves nemzetközi kortárstánc hálózat.

A másikat megismerni nem kell sietni jó lesz ha engem nem ért senki nem érdekel.

Az előadás két alkotó személyes és egyben filozofikus játéka igazságról, különböző nézőpontok, párhuzamos valóságok együttlétéről, azok találkozásairól és esetleges konfliktusairól. A teljesség igénye nélkül, saját, érzéki és szabad reakcióik láncolatát tárják a jelenlévők szeme elé, hogy egy pillanatra belegondoljunk: miért is kell, hogy mindig igazunk legyen?

point of you

Point of you előadásai: Trafó, 2016. január 6, 7, mindkét előadás 20 órakor kezdődik

A két táncos … olyan helyzeteket keresett, melyeket más-más ember (point of me and point of you) más-más szemszögből (point of view) értelmezhet, illetve olyan mozgásokat gyűjtött csokorba, melyek optikai csalódásként becsapják nézőit – így lesz például a rázkódó sírásból egy pillanat alatt könnykicsordulós nevetés. A Point of You játék a szavakkal (point of you/view), a táncosok testével, a különböző nézőpontokkal és magukkal a nézőkkel is, és mint minden játékot, ezt is komolyan kell venni.

Antal Klaudia

Csupán egyetlen alkotóelemet nem szabad nélkülöznöd sosem: a máshogy látás egymástól néha gyökeresen eltérő nézőpontjainak váltogatását. Az arra való készséget és nyitottságot, hogy ha kell, átülj, és máshonnan nézd, máshogyan lásd mindezt. És a legfontosabb persze mindenekelőtt az, hogy mindezt te magad vidd véghez, saját kezűleg. Mint ahogy Réti Anna és Ricardo Machado is maga kezeli a zenét, oda-oda lépve a tánctér egyik szélén található laptophoz. … Mint ahogy a saját nézőpontod és perspektívád sem mások, hanem csakis saját magad által tud szárnyat bontani. Felőled nézve, magadból.

Csatádi Gábor

Alkotók, Ricardo Machado, Réti Anna
Előadók: Furulyás Dóra, Ricardo Machado
Dramaturg: Debreczeni Márton
Fény: Nagy Zoltán
Zene: The Atomic Eggs
Tér: Körmendy Pál
Fotó: Borovi Dániel
Produkciós vezető: Trifonov Dóra
Produkciós partner: Jelenlét Színház
Producer: SÍN Kulturális Központ

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top