+ Film

Vajon melyik volt a legjobb alkotás az amerikai filmkritikusok társasága szerint?

Spotlight

Tom McCarthy drámáját szavazták meg a tavalyi év legjobb filmjének az amerikai filmkritikusok társaságának tagjai vasárnap.

A Spotlight című drámát szavazták meg a tavalyi év legjobb filmjének az amerikai filmkritikusok társaságának tagjai vasárnap. A National Society of Film Critics (NSFC) több mint ötven tagja a Spotlight forgatókönyvíróit, Josh Singert és Tom McCarthyt is díjazta. A McCarthy rendezte film a Boston Globe tényfeltáró újságíróinak munkáját mutatja be, akik katolikus papok szexuális molesztálási ügyeit derítették ki.

A legjobb színész elismerését Michael B. Jordannak ítélték oda a Creed – Apolló fia című filmben nyújtott játékáért, a színésznők közül pedig a 45 évben játszó Charlotte Rampling kapta a kritikusoktól a trófeát. A Kémek hídja mellékszerepéért Mark Rylance is díjazott lett, Kristen Stewartot pedig a legjobb női mellékszereplőnek szavazták meg a Sils Maria felhői című filmért. A rendezői díjjal Todd Haynest tüntették ki az ötvenes években játszódó, Carol című romantikus drámáért.

Az idegen nyelvű filmek közül a Timbuktu című francia-mauritániai filmdráma került ki győztesként. A nem fikciós alkotások közül az Amy vitte el a babért.

Az amerikai filmkritikusok társasága 50. alkalommal rendezte meg szavazását az év legjobb filmjeiről, színészeiről és alkotóiról a New York-i Lincoln Központ Filmtársaságának székhelyén. Tavaly Jean-Luc Godard Búcsú a nyelvtől  című filmjét találták az év legjobb filmjének. A filmkritikusok díjainak odaítélése az utolsó állomások közé tartozik az Oscar-gálát megelőző díjszezonban, de csak ritkán vetíti előre a várható Oscar-győzteseket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top