+ Tudomány

Elektronikus komornyikot akar a Facebook alapítója

Mark Zuckerberg

A Marvel-filmhős, Vasember Jarvis nevű mesterséges intelligenciájához hasonló „i-komornyik” létrehozását tűzte ki idei személyes céljául Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, hogy az új asszisztens segítségére legyen a háztartásban és munkájában.

A Marvel-filmhős, Vasember Jarvis nevű mesterséges intelligenciájához hasonló „i-komornyik” létrehozását tűzte ki idei személyes céljául Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, hogy az új asszisztens segítségére legyen a háztartásban és munkájában. A népszerű közösségi oldal vezetője évente áll elő új személyes tervekkel, a mesterséges intelligenciájú komornyik ötletét is egy Facebook-posztban osztotta meg követőivel.

Úgy képzeljétek el, mint Jarvist, a Vasemberből.

– festette le közelebbről a tervet vasárnap a Marvel-film intelligens számítógépes rendszerére célozva. Zuckerberg először tanulmányozni szeretné a már létező technológiákat, aztán elkezdené tanítani az asszisztenst, úgy, hogy felismerje gazdája hangját, majd megértse azt is, amit mond, és így képes legyen kezelni házában bizonyos dolgokat, mint például a világítást, a fűtést vagy éppenséggel a zenegép be- és kikapcsolását. Arra is szeretné megtanítani, hogy felismerje a becsengető látogatókat, és a barátait be is engedje. Emellett a munkájához is igénybe venné a képességeit.  Zuckerberg az elmúlt években célként tűzte ki maga elé, hogy havonta elolvasson két könyvet, és azt is, hogy megtanuljon mandarin nyelven.

 

Korábban írtuk:

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top