+ Színház

Felújították a Szigetköz legnagyobb kulturális központját

flesch

Januártól újra látogatható az augusztusban bezárt mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ. A Szigetköz legnagyobb közművelődési intézménye 614 millió forint uniós támogatás segítségével multifunkciós közösségi térré alakult.

Januártól újra látogatható az augusztusban bezárt mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ. A Szigetköz legnagyobb közművelődési intézménye 614 millió forint uniós támogatás segítségével multifunkciós közösségi térré alakult.

Csiszár Péter intézményvezető elmondta, hogy a Flesch Károly Kulturális Központ 1984-ben épült, de az eltelt több mint 30 évben nem esett át jelentősebb felújításon. A mintegy fél év alatt megvalósított uniós projekttel többfunkciós központtá vált a szigetközi közművelődési intézmény. Egy olyan komplexum jött létre, ahol minden együtt van: például fesztiváliroda, művelődési központ, kistérségi centrum és alapfokú művészeti iskola – hangsúlyozta Csiszár Péter.

A 614 millió forintos beruházással több mint 50 helyiséget újítottak fel, illetve 80 millió forint jutott eszközfejlesztésre. Kicserélték a csatorna- és az elektromos hálózatot, korszerűsítették a fűtésrendszert, napelemeket szereltek fel, akadálymentesítést végeztek, cseréltek burkolatot és álmennyezet, illetve új öltözőket és vizesblokkokat is kialakítottak – sorolta az ügyvezető igazgató. Az átépítés leglátványosabb része Csiszár Péter szerint a színházterem felújítása. Ide teljesen új, korszerű fény-, hang- és színpadtechnika került, és hangmentesen záró ajtókat szereltek fel. Így a térség legnagyobb, klimatizált koncert- és színházterme jött létre.

A felújítással várhatóan megduplázódnak a feladataik. Eddig úgy 35-40 ezer embernek igyekeztek szórakozási lehetőséget nyújtani, de a korszerűsítéssel átlépik a kistérségi szerepkört, és így 70-80 ezerre is nőhet közönségük száma. Januártól ezért is indítanak két újabb felnőtt bérletes sorozatot – mondta az ügyvezető. A jövőbeni tervekről szólva elmondta, hogy szeretnék felújítani a homlokzatot, amire most nem találtak pénzügyi forrást. Emellett megújítják – saját és önkormányzati pénzből – a kulturális központ előtti zöld területet. Az Agóra-projektből megújult multifunkciós közösségi tér január 2. után várja a nagyközönséget, a programok mellett az intézmény is megtekinthető.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top