+ Film

Elhunyt Boba Fett hangja

boba fett

Elhunyt Jason Wingreen, aki a Star Wars egyik ikonikus karakterének kölcsönözte a hangját, de televíziós színészként is ismerhettük őt.

Elhunyt Jason Wingreen, aki a Star Wars egyik ikonikus karakterének kölcsönözte a hangját, de televíziós színészként is ismerhettük őt.

Jason Wingreen színész 95 évesen halt meg – írja a Rolling Stone. Az ő hangján szólalt meg Boba Fett A birodalom visszavág című Star Wars-filmben, ez a karakter pedig a Star Wars univerzum egyik legnépszerűbbike lett, elég csak körbenézni, hányan keresnek az interneten olyan maszkot, amit Boba Fett visel a filmekben. Wingreen eredetileg Yoda hangjára is pályázott, végül az alig beszélő Boba Fett szerepét kapta, de titokzatosságával hamarosan a rajongók egyik kedvence lett a zöld sisakos fejvadász.

Tiszteletére már videót is készítettek a Boba Fett-rajongók:

Wingreen egy interjújában azt mondta, hogy alig 10 perc alatt felmondta Boba Fett szerepét, de sokáig még a stáblistában sem jelölték őt. Még a játékfigurák után sem kapott pénzt, pedig az első szériákban még a hangját is felhasználták. Wingreen egyébként feltűnt több sorozatban is, így például szerepelt a Star Trekben és az All In The Familyben is, de láthattuk őt az Airplane-ben, a Kojakben vagy éppen az Alkonyzónában is. A színész Los Angelesben halt meg karácsony napján.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top