+ Irodalom

Nagy bejelentésre készül hétfőn az Írószövetség

írószövetség

A Magyar Írószövetség, mint a legrégebbi és legnagyobb írószervezet, történelmi hagyományaihoz és morális felelősségvállalásához is hűen, méltóképpen kíván megemlékezni az 1956-os forradalomról.

A Magyar Írószövetség, mint a legrégebbi és legnagyobb írószervezet, történelmi hagyományaihoz és morális felelősségvállalásához is hűen, méltóképpen kíván megemlékezni az 1956-os forradalomról. Köztudott, hogy a magyar írók milyen fontos szerepet játszottak a forradalom szellemi előkészítésében, Bajza utcai székházunk egyik, mára már kultikussá vált helyszíne volt az eseményeknek. Számos írónk, költőnk sorsa összeforrt a forradalom eszméivel, majd a megtorlás következményeivel. Valljuk, hogy 1956 erkölcsi és szellemi örökségét a kultúra, az irodalom eszközeivel lehet leginkább megőrizni az utókornak, közel hozni az ifjúsághoz – ahogy az 1848-cal szinte közvetlenül a szabadságharc leverését követően meg is történt. 1956-tal szemben van még bőven tartozásunk, törlesztenivalónk. Mindez arra ösztönöz minket, hogy a 60. évforduló alkalmából az egész 2016-os évet ennek jegyében építsük fel.

A Magyar Írószövetség 1956-os Emlékbizottságának alakuló ülése 2015. december 28-án, 11 órakor a Magyar Írószövetség Íróiskola-termében lesz. (1062 Bp. Bajza u. 18, I. em.)

Az Emlékbizottság tagjai:
Erős Kinga, a Magyar Írószövetség titkára,
Kiss Gy. Csaba, József Attila-díjas magyar irodalomtörténész, művelődéstörténész,
Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke,
Salamon Konrád, történész
és Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top