+ Sztori

Tengerből kimentett bevándorló nyert a lottón

bevándorló

A Wagne nevű fiatal férfi elmondta, hogy élete most teljes fordulatot vesz, mert egy ideje munkanélküli. Mezőgazdasági segédmunkásként dolgozott egy üvegházban, de nemrégiben elbocsátották.

Sorra kerülnek elő Spanyolországban a keddi karácsonyi lottóhúzás nyerteseinek mesébe illő történetei; csütörtökön egy szenegáli bevándorlóról írt a sajtó, akit nyolc éve, egy, a tengeren hánykolódó csónakból mentett meg a parti őrség, most pedig egyike azoknak, akik részesülnek a 4 millió eurós (1,26 milliárd forint) El Gordo (A Kövér) fődíjból.

A Wagne nevű fiatal férfi elmondta, hogy élete most teljes fordulatot vesz, mert egy ideje munkanélküli. Mezőgazdasági segédmunkásként dolgozott egy üvegházban, de nemrégiben elbocsátották.

Már 5 euró sincs a zsebemben

– mondta, és az alkalmat felhasználva könnyes szemmel megköszönte Spanyolországnak, hogy annak idején megmentette az életét és befogadta.

A 79140-es számú sorsjeggyel nemcsak ő, hanem összesen 35, Szenegálból, Maliból, Marokkóból származó bevándorló nyert. Egy Iman nevű fiatal, marokkói nő, aki már 14 éve él Spanyolországban, azt tervezi, hogy szülővárosában vesz a pénzből házat.

A nyertes számot tartalmazó 160 darab sorsjegyet mind egy dél-spanyolországi tengerparti településen, a Roquetas de Mar nevű városkában adták el. Itt vásárolt belőle egy nyugdíjasklub kirándulócsoportjának 44 tagja is, akik szintén rendkívül boldogok ettől a „karácsonyi csodától”.

Több tucat szelvényt vett meg az egyik szomszédos település, Laujar középiskolája azzal a szándékkal, hogy a gyerekek a családjukban és a szomszédjaik között kis haszonnal eladják, és az így befolyt nyereségből tanulmányi kirándulásra menjenek.

Az iskola igazgatója a sorsolás után azzal viccelődött, hogy a gyerekek akár már Miamiba is elutazhatnának.

A több mint 200 éves spanyol karácsonyi lottón Spanyolországban még azok is játszanak, akik egyébként nem kedvelik a szerencsejátékokat, ennek oka nemcsak a hagyomány, hanem az is, hogy több mint 1800 nyeremény talál gazdára. Vannak köztük kisebbek és óriásiak is, a nyeremények összértéke idén meghaladta a 2,2 milliárd eurót.

A lottón 20 eurót nyert Mariano Rajoy miniszterelnök is, aki a szelvényt egy málagai kampányeseményen kapta ajándékba.

Fehér Krisztina

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top