+ Életmód

Mivel szeretjük meglepni egymást karácsonykor?

karácsonykor

Az online kiskereskedelmi forgalom viszont átlagosan mintegy 30 százalékkal bővül annak eredményeként, hogy felnőtt egy olyan nemzedék, amelyik beleszületett az internetbe.

Keresés a weben

A legtöbben könyvet és játékot vásárolnak ajándékként a karácsonyi időszakban, az ilyen üzletek forgalmának mintegy 50 százaléka nem ritkán a decemberi időszakban keletkezik – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Mindemellett természetesen műszaki cikk, ruházat és illatszer is nagymértékben fogy, egyes kereskedők a decemberi forgalmuk kétszámjegyű növekedésére számítanak az előző évhez képest.

A főtitkár szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene számottevően emelkedik az idén, ezzel már harmadik éve bővül a kiskereskedelem. Tavaly a forgalom több mint 6 százalékkal növekedett.

Az élelmiszerek eladásai az átlagnál lassabban, 3-4 százalékkal emelkedhetnek decemberben a tavalyi évhez képest. Az online kiskereskedelmi forgalom viszont átlagosan mintegy 30 százalékkal bővül annak eredményeként, hogy felnőtt egy olyan nemzedék, amelyik beleszületett az internetbe.

A boltok csütörtökön 12 óráig lehettek nyitva, de a 200 négyzetméternél kisebb üzletek még zárvatartási időszakban is üzemelhettek. Mivel jobban megy a kereskedelem, az üzletek kevesebb akciót hirdetnek, hiszen nincsenek erre rászorulva.

(A képen: Karácsonyi vásár a kárpátaljai Ungvár városközpontjában 2015. december 23-án. MTI Fotó: Nemes János)

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top