Archív

Gáncs Péter: Isten gyermekvállalása és gyermekké válása volt az igazi kockázat

isten

Jézus küldetésében ott van Isten ember iránti bizalma, az, hogy nem hajlandó lemondani az emberről. Miután sokáig próbálta messziről hívogatni, küldött neki üzeneteket, törvényeket és prófétákat is, végül megteszi azt a lépést, aminél tovább nem mehet, és ő maga jön el – mondta Gáncs Péter.

Jézus küldetésében ott van Isten ember iránti bizalma, az, hogy nem hajlandó lemondani az emberről. Miután sokáig próbálta messziről hívogatni, küldött neki üzeneteket, törvényeket és prófétákat is, végül megteszi azt a lépést, aminél tovább nem mehet, és ő maga jön el – mondta Gáncs Péter a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Gáncs Péter karácsonyi üzenetében elmondta:

Az isteni bizalom pedig elvezet a feltámadás reménységéig is. Hiszen az emberi életet, majd az emberélet részét képező halált is megélő Isten húsvétkor azt is megmutatja, hogy az élet legfeljebb átmeneti vereséget szenvedhet.

Jézus nem álruhás király, aki

csak koldusgúnyaként veszi magára az emberlétet,

hanem valódi közösséget vállal az emberrel. Még csak nem is csodagyerek, a megszületése után harminc évig teljes csönd veszi körül. Senki nem foglalkozik azzal, hogy a názáreti ácsműhelyben növekszik egy fiatalember, aki valamire készül. Ebben is az átlagos emberi életutat követi, hiszen a legtöbb ember harmincéves korára tudja, ki akar lenni.

Gáncs Péter azt is elmondta: Isten „gyermekvállalása és gyermekké válása” volt az igazi kockázat: vállalta, hogy nem felnőttként, hanem átlagos kisdedként érkezzen a világba, és végigjárja az emberi élet útját.

A gyermek mindig a reménység hitvallása. Isten gyermekké válása az embert is „arra a reménységre szabadítja föl”, hogy az életnek akkor van értelme, ha továbbadja. Ezért is olyan reményteli a karácsonyi csoda, hogy „gyermek adatik nekünk”, és ez a gyermek felnő, és teljes életet él.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top