+ Zene

Kocsmát csinálnak a Müpából

A 30Y az egyik leggyakoribb visszatérő alternatív rockzenekar a Müpában. A csapat december 29-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben kocsmakoncertet ad – cefréshordó, fröccs, minden lesz.

Szentimentálé koncertjei jól ismert csendes, intim hangulata után a 30Y ezúttal egyrészt tizenöt éves karrierjéből válogat dalokat (de lesz feldolgozás, klasszikus kocsmadal és komolyzenei darabok is), másrészt egy multimédiás műsor részeként filmvetítésre zenélnek, a közönség bevonásával.

A kocsmakoncertnek előzménye is van: a 30Y vidéki turnéin, a fellépések másnapján sokszor gerillakoncerteket ad különböző, előre meg nem nevezett kocsmákban, akusztikus jelleggel.

A Müpában lesz cefréshordón játszott vagy 38 fröccsel, talpas poháron előadott dal, de közreműködnek vetített képeken megjelenő zenészek is, akiknek játékába becsatlakozik a zenekar. Színpadra lép a Honvéd Férfikar.

A mostani koncert előtt nem sokkal ezen a héten jelent meg a 15 éves 30Y legjobb felvételeivel egy válogatás CD. Az album egy eddig meg nem jelent próbaterem sessiont is tartalmaz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top