+ Zene

Michael Jackson hat évvel a halála után is képes rekordot dönteni

Michael Jackson

Átlépte a 30 millió eladott példányt az Egyesült Államokban Michael Jackson Thriller című 1982-es lemeze, amely nyolc Grammy-díjat kapott.

Átlépte a 30 millió eladott példányt az Egyesült Államokban Michael Jackson Thriller című 1982-es lemeze, amely nyolc Grammy-díjat kapott.

Michael Jackson 1982-es nagylemeze az első album, amelyet az Egyesült Államokban igazoltan 30 millió felett adtak el – írja a Billboard. A lemezt világszerte nagyjából 100 millió példányban értékesíthették. A Thriller producere a legendás zeneszerző Quincy Jones volt, aki később a We Are The World-projektért is felelt.

L.A. Reid, az Epic Records fejese így nyilatkozott:

Az mára kristálytiszta, hogy Michael Jackson minden idők legnagyobb és legkiválóbb előadóművésze. Nemcsak a dalai és az eladási mutatói elképesztőek, hanem a tiszta zeneisége is az. A Thriller felvillanyozó és úttörő lemez. Maga a tökéletesség!

Az amerikai énekes a Jackson család hetedik gyermeke volt, 1966-ban lépett be a The Jackson 5 együttesbe, majd később szólókarrierbe kezdett. 13 alkalommal nyerte el a Grammy-díjat. Michael Jackson 2009 júniusában hunyt el Los Angelesben, búcsúztatását óriási érdeklődés övezte. Michael Jackson most 57 éves lenne.

Nemrég írtunk a Thriller 14 perces videóklipjéről, amelyet John Landis rendezett:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top