+ Film

Morricone 30 év után újra westernhez írt zenét – hallgasd meg!

morricone , tarantino

A nemsokára hazánkba látogató Ennio Morricone az utóbbi évtizedekben hanyagolta a western-filmzenék írását, de Quentin Tarantino kedvéért újra kötélnek állt.

A nemsokára hazánkba látogató Ennio Morricone az utóbbi évtizedekben hanyagolta a western-filmzenék írását, de Quentin Tarantino kedvéért újra kötélnek állt.

Quentin Tarantino filmje 2016 januárjában érkezik a mozikba, a The Hateful Eight című film forgatókönyvét is a rendező írta. A főbb szerepekben Channing Tatum, Samuel L. Jackson és Kurt Russel lesz látható. A filmet a rendező bevallása szerint western TV-filmek ihlették. Samuel L. Jackson hatodszorra fog Tarantino-filmben szerepelni, de Tim Roth és Michael Madsen is veteránnak számítanak a rendező filmjeiben, utóbbi két színész ráadásul pont a Kutyaszorítóban című Tarantino-filmben szerepelt utoljára együtt.

A film elkészítése egyébként nem volt zökkenőmentes:

Először akkor merültek fel problémák, amikor a film címének 2012-es bejelentését követően az interneten kiszivárogtatták a Hateful Eight forgatókönyvét. Ezen a rendező olyannyira felbőszült, hogy sokáig forrongva, mint valami az internet népére lesújtó kozmikus revans, azzal fenyegetőzött, hogy már kedve sincs megcsinálni a filmet. A kedélyek végül lecsillapodni látszottak miután Tarantino élőben közvetített olvasópróbát tartott Los Angelesben, a film nyolc címszereplőjét alakító színészek részvételével

A film zenéjét szerző Ennio Morricone nemsokára hazánkba is ellátogat, ami azért is nagy öröm, mert tavaly aggasztó dolgokat lehetett hallani az egészségéről. A 87 éves filmzeneszerző egy súlyos hátműtétet követően hat hónapig lábadozott, de azóta már ismét turnézik. A zeneszerző az elmúlt évtizedekben is aktív volt filmzeneszerzőként, westernekhez viszont több mint 30 éve nem írt kísérőzenét.

Ennio Morricone zenéje Tarantino új filmjéhez:

A film első előzetese:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top