x

Egy kétségbeesett pedagógus: a tankerületi vezetők félelmet keltenek

books-927394_640

– Egyre több a tanulásban akadályozott gyerek (…) ezeknek a gyerekeknek alanyi jogon járna a segítség, de a szakemberhiány vagy a politikai trehányság miatt sok esetben egyszerűen nincs lehetőség arra, hogy ezek a tanulók szakszerű foglalkozásokon vehessenek részt. (…) – olvasható a wmn.hu oldalán egy pedagógus őszinte beszámolója arról, mi folyik ma a magyar állami állami oktatási rendszerben.

További részletek:

A fenntartó KLIK elhanyagolja az iskolákat (…) A tankerületi vezetőkkel az egyik legnagyobb baj azonban, hogy sok esetben félelmet keltenek. Vélhetően az eddig eredménytelen reformokat csak így lehet végrehajtani. Az igazgatók pedig – féltve saját posztjukat – igazodnak, végrehajtanak. Sok esetben a vezetők politikussá váltak, és másodrangú számukra a pedagógiai hivatás. A pedagógusok pedig vagy azonosulnak a rendszerrel – ami néhányuknál valamilyen oknál fogva egészen könnyen ment –, vagy, akik kritikusak voltak, most magukra zárják az osztályterem ajtaját, és elkeseredve, végkimerülésig dolgoznak. (…)

Ajánló:

Egy pedagógus vallomása: Eltenni láb alól nem fognak

Vekerdy Tamás: Az iskola jelenlegi formájában megbetegíti a gyerekeinket

Felmondott és Németországba költözik a Nemzeti Pedagógus Kar ellen tiltakozó ceglédi tanárnő

(…) Az életpályamodell – az én munkahelyemen is – szépen csendben kitermelte a szaktanácsadókat, a mesterpedagógusokat és a kötelező „ped. kettő”-be lépés* (A pedagógus II. fokozat elérését megcélzó minősítési eljárás.) miatt a portfóliókészítőket. Ez utóbbi kollégák – bármennyire is mást mond a propaganda – többnyire frusztráltan, az ideg-összeroppanás határán állva próbálják munka mellett, többnyire éjszaka megírni portfóliójukat, majd feltölteni az adott felületre. (…)

A teljes cikk ide kattintva érhető el. Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!