+ Média

Utoljára jelent meg meztelen női képekkel a Playboy

Playboy

Hugh Hefner, a férfimagazin 89 esztendős alapító-főszerkesztője szeptemberben fogadta el Cory Jones-nak, a lap vezető szerkesztőjének javaslatát, hogy fejezzék be a teljesen meztelen női képek közlését. A férfimagazin januári-februári száma Pamela Andersonnal a címlapján a hétvégén került az utcákra.

Utoljára jelent meg a Playboy magazin meztelen női képekkel. A férfimagazin januári-februári száma Pamela Andersonnal a címlapján a hétvégén került az utcákra.

Hugh Hefner, a férfimagazin 89 esztendős alapító-főszerkesztője szeptemberben fogadta el Cory Jones-nak, a lap vezető szerkesztőjének javaslatát, hogy fejezzék be a teljesen meztelen női képek közlését. A Playboy értékelése szerint manapság már nem kuriózum egy ruhátlan nő fotója, hiszen a bárki számára hozzáférhető internet tele van ilyesmivel, így inkább megmaradnak a provokatív pózokban fotózott nőknél, akik azonban már nem lesznek teljesen meztelenek a képeken.

A Playboy frissen megjelent 2016 januári-februári kiadványa az utolsó, amelyben még meztelen női képek láthatók. A Guardian beszámolója szerint valószínűleg sokan teszik majd el emlékül a több mint hat évtizedes korszak végét jelentő számot. Az először 1953-ban, Marilyn Monroe-val a címlapján megjelent magazint 1975-ben még 5,6 millió példányban nyomták, jelenleg azonban mindössze 800 ezer példányban fogy. A lapot az idők során sokan támadták: a jobboldali politikai erők a meztelen fotók miatt, a baloldalról a feministák pedig amiatt, hogy a magazin szexuális tárgyakká alacsonyítja a nőket.

A magazin történetében neves írók is szerepeltek a szerzői között: megjelentek Kurt Vonnegut, Joyce Carol Oates, Vladimir Nabokov, James Baldwin és Alex Haley írásai, és olyan történelmi személyiségekkel közöltek interjúkat, mint Fidel Castro, Martin Luther King Jr., Malcolm X és John Lennon.

A Pamela Anderson fotójával a címlapján kiadott új számban a 48 éves színésznő-modellről készült fényképsorozat mellett egy interjú is olvasható James Francóval, aki a Lovelace című 2013-ban készült filmben Hefnert alakította.

A Playboy teljes meztelenséget mellőző honlapját 2014-ben indította újra. Az internetes oldalnak havonta több tízmillió olvasója van. Ugyanakkor akadnak szakértők, akik szerint az anyaszült meztelen nők képeinek eltűnése nem növeli majd a nyomtatott példányok kelendőségét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top