+ Színház

Egy hajléktalan nő történetét adja elő Geréb Ágnes

Különleges emberi sorosokat bemutató felolvasószínházi-sorozat indul kedden a szegedi Reök-palotában, az első esten egy hajléktalan nő élettörténetét ismerhetik meg a nézők.

Különleges emberi sorosokat bemutató felolvasószínházi-sorozat indul kedden a szegedi Reök-palotában, az első esten egy hajléktalan nő élettörténetét ismerhetik meg a nézők.

A közelmúltban elkezdődött, Városszél című, várostörténeti színházi sorozat után újabb kivételes kezdeményezésnek ad otthont a szegedi szecessziós palota. Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok és az összművészeti központ igazgatója elmondta: független színházi társulatokkal eddig is szívesen működött együtt a kulturális intézmény, most pedig külön öröm, hogy házon belül indul el egy jelentős kezdeményezés.

Az ünnepek előtt egy különösen szívszorító történet elevenedik meg két jól ismert, karakteres szereplő előadásában. A szegedi születésű és fiatal korában a városban amatőr színpadokon is szereplő Geréb Ágnes, illetve a manapság is rendkívül népszerű színművésznő, Papadimitriu Athina közösen mutatnak be majd a felolvasószínházi anyag segítségével egy szinte felfoghatatlan, mégis igaz élettörténetet.

Az ötletgazda Réczei Tamás rendező által színpadra állított darab egy hajléktalan nőről szól, aki évekig élt anyaotthonban, és bár lakhatna édesanyjánál és gyermekeinél, immár hat éve a városszéli erdő nyújt neki otthont. Az előadás bevételével őt kívánja segíteni a központ. A most induló sorozatnak több állomása is lesz, melyek mindegyike Szegedhez köthető közéleti személyiségek és ismert színművészek segítségével mutat be különleges emberi sorsokat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top