+ Film

Három Golden Globe-ot kaphat A szoba… és még nincs vége!

Lehet ez a film lesz az Oscar-gála nagy nyertese?

A Külföldi Kritikusok Szövetségének igencsak elnyerte tetszését A szoba című film, melyet az öt kategóriából háromra is jelöltek (film, forgatókönyv, színésznő). Lenny Abrahamson filmje állítólag nemcsak a Golden Globe-on, hanem az Oscar-átadón is tarolhat.

A film Emma Donoghue Man Booker-díjra jelölt nemzetközi bestsellerének azonos című adaptációja, melynek világpremierjét a rangos 40. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon tartották, ahol rögtön egy közönségdíjat is besepert. Ez az elismerés az Oscar-díj fokmérője, az elmúlt években a 12 év rabszolgaság, A király beszéde, a Gettómilliomos, és az Amerikai szépség is úgy nyert legjobb film Oscar-díjat, hogy előtte Torontóban diadalmaskodott. A szobát jelenleg a legjobb film, rendezés, adaptált forgatókönyv, férfi és női mellékszereplő, valamint női főszereplő kategóriákban tartják esélyesnek Oscar-jelölésre.

A szoba eddig is hasított már: a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjat nyert, a Brit Függetlenfilm díjátadón a legjobb nemzetközi függetlenfilm díját kapta meg. Az elmúlt napokban Brie Larson a legjobb színésznő díját nyerte el a National Board of Review kritikusi szervezettől, a New York-i Online kritikusoktól. A film gyerekszereplője Jacob Tremblay a legjobb fiatal színésznek járó díjat kapott a Washington környéki kritikusoktól, valamint a National Board of Review kritikusszervezettől.

A film január 28-án érkezik a magyar mozikba a Vertigo Média forgalmazásában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top